I profesori Behram-begove medrese svjedočili historijskoj pobjedi turskog naroda

I profesori Behram-begove medrese svjedočili historijskoj pobjedi turskog naroda

392
0
SHARE

Od 13. jula 2016. na ekskurziji u Istanbulu su i neki profesori Behram-begove medrese sa porodicama. Otputovali su u Tursku autobusom. Smješteni su u azijskom dijelu Istanbula.

turska tenk

 

Njih nekolicina je u trenutku pokušaja državnog udara bila na evropskom dijelu ovog turskog grada, i vraćajući se u hotel zaustavila ih je vojska na velikom istanbulskom mostu, ali su brzo i pušteni da idu ciljanoj destinaciji, neznajući o čemu se radi. Kada su se pridružili ostalim profesorima već su doznali da se radi o pokušaju vojnog puča.

erdoan

U program Al- Džezire telefonom se uključio profesor kiraeta u Behram- begovoj medresi, Hafiz Edin Dedić, i odaslao vijest porodicama i rodbini u Bosni i Hercegovini da su svi profesori Medrese na sigurnom.

namaz

U ranim jutarnjim satima (subota) profesor Fadil Alić, inače nosilac Nezavisne liste – Sead Džafić, haberio je rodbini u Kalesiji da bi ova ciljana ekskurzija mogla biti i prekinuta ukoliko se u toku ovog subotnjeg dana bezbjedonosna situacija popravi u Turskoj, posebno u Istanbulu.

istanbul-turska-drzavni-udar-taksim-foto-ap-1468621650-951019

(NKP.ba)