Igrao pred 15.000 navijača, ali je nastup u rodnim Tojšićima “najsretniji dan...

Igrao pred 15.000 navijača, ali je nastup u rodnim Tojšićima “najsretniji dan u životu”: Asim Pars podijelio novčane nagrade najboljima na BANG turniru, ekipa AKOL-a nagradu usmjerila za teško bolesnu djevojčicu

742
0
SHARE

Tojšići kod Kalesije su proteklog vikenda bili pravi sportski centar.
BANG turnir u košarci je okupio veliki broj sportista, mladih i starih, ali i veliki broj publike, na čemu bi pozavidile mnogo veće sredine, i to ne samo u BiH.

NAGRADE BANG TURNIR
Asim Pars podijelio nagrade predstavnicima najboljih ekipa i najboljim pojedincima

Iako je turnir imao za cilj afirmaciju mladih sportista i druženje onih starijih, ali i da ponudi publici jedan veliki sportski događaj, organizatori turnira su, pored trofeja, obezbijedili i nagrade za najbolje učesnike turnira.
Riječ je o novčanim nagradama za ekipe koje su osvojile prva dva mjesta u kadetskoj i veteranskoj konkurenciji, kao i za najbolje mlade igrače koji su pobijedili u takmičenju u šutiranju trojki i zakucavanju.

Novčane nagrade: Ekipa AKOL-a nagradu usmjerila za oboljelu djevojčicu

Tako je Asim Pars protekla dva dana uručio novčane nagrade za kadetske ekipe OKK Sloboda Tuzla i KK Bosna Kalesija, kao i za veteransku ekipu KK Tuzla, dok se drugoplasirana ekipa AKOL-a (prve i jedine amaterske košarkaške lige u BiH, koja se već pet godina igra u Kalesiji) odrekli novčane nagrade u korist Emine Mujanović, teško oboljele djevojčice koja je autorica knjige “Rušimo predrasude” koja je i promovisana na BANG turniru pred velikim brojem građana.
Novčana nagrada je uručena i za Asima Gutića, pobjednika u šutiranju trojki, dok će nagrada za Belmina Kasaumovića, pobjednika u zakucavanju, biti naknando uručena.

asim pascanovic PARS fb BANG
Asim Pars: Najsretniji dan u mom životu

Nakon BANG turnira koji je oduševio sve prisutne, kao i one koji su pogledlai izvještaje medija sa turnira u Tojšićima, i organizator Asim Pars nije krio zadovoljstvo.

Na svom Facebook profilu je čak podijelio fotografiju sa BANG turnira, na kojoj su ekipe veterana BANG Tojšići i AKOL sa djevojčciom koja je promovisala svoju knjigu na turniru, uz opis “Najsretniji dan u životu”.

Najbolja košarkaška generacija Turske
Najbolja košarkaška generacija Turske

ASIM PARS PASCANOVIC I HIDO TUKOGLU

Kada košarkaška veličina Asim Pars, koji je odigrao 166 utakmica za reprezentaciju Turske, učestovao u Svetskom i Evropskom prvenstvu, srebreni sa Eurobasketa 2001.godine, igrao za velike klubove u Turskoj u dvorani pred 15.000 navijača (…) nakon turnira u “malim Tojšićima” kaže da je to njegov najsretniji dan u životu – onda to dovoljno govori koliko je njemu i Tojšićima značio jedan ovakav događaj.

211 cm visoki Asim Pars je svoje prve košarkaške korake napravio upravo na betonskom igralištu na kojem je organizovao turnir, koji je domaći zadatak svima koji žele organizovati nešto slično u većim bh. gradovima.

(NKP.ba)