PODIJELI

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

dubnica kalesijaMediji u regiji od jučer prenose Avazovu vijest o još jednom stravičnom zločinu u Tuzlanskom kantonu koji se navodno desio još prije tri sedmice. U vijesti se kaže da je Amelu B. (21) iz Zenice zlostavljala osoba sa kojom je bila u vezi, navodno je pripadnik vehabijske zajednice iz Dubnice kod Kalesije, gdje se zlostavljanje i desilo.
Amela je kažu premlaćivana, polomljene su joj obje noge, ošišana joj je kosa, nanesene su joj ozljede genitalija oštrim predmetom, zbog čega je pobacila.

POGLEDAJTE VIJESTStravičan zločin u Dubnici kod Kalesije: Nasilnik djevojci isjekao genitalije i polomio noge

Ono što je čudno, novinarima koji su se obraćali MUP-u TK i Kantonalnom tužilaštvu, saopšteno je da oni nemaju evidentiran navedeni događaj, a još je čudnije da se ni MUP, a ni Kantonalno tužilaštvo, zvanično ne izjašnjavaju ni da li se događaj uopšte desio. To što nemaju evidentiran događaj ne znači da se nije desio, kao što pisanje novina ne znaći da se jeste desio. Valjda je od jučer bilo dovoljno vremena da se izvrše osnovne provjere i javnost obavijesti.

Ukoliko se ispostavi da je vijest tačna vjerujemo da će širu javnost zanimati kako je moguće da je Amela sa takvim povredema liječena u UKC-u Tuzla, navodno i u Sarajevu, a da MUP od zdravstvenih ustanova nije izvješten po službenoj dužnosti.

Podsjećamo da se po pitanju zvaničnog neoglašavanja nešto slično desilo i u augustu prošle godine kada su mediji u regiji nadugo i naširoko pisali o osakaćenom ženskom lešu nađenom u blizini aerodroma Dubrave, i kada je priča dobila i zastrašujuće dimenzije prije nego što su se zvanično oglasili MUP i Tužilaštvo TK.

(NKP kalesijski.com/ Tuzlarije)

PODIJELI