PODIJELI

Na nedavno održanoj konvenciji Foruma mladih SDP-a izabrano je novo rukovodstvo Foruma mladih SDP-a u Kalesiji.
Zbog nespojivosti funkcija, Armin Karić više nije bio u mogućnosti obavljati funkciju predsjednika FOM SDP BiH Kalesija, jer je umjesto Amira Barčića izabran za novog tehničkog sekretara Općinske organizacije SDP-a u Kalesiji.

Za novog predsjednika FOM SDP BiH Kalesija, jednoglasno je izabran Samir Sinanović, student četvrte godine Filozofskog fakulteta u Tuzli, odsjek Filozofija-sociologija.
Za sekretara Foruma mladih izabran je Narcis Zulić, student treće godine Odsjeka zdravstvenih studija na Medicinskom fakultetu u Tuzli.
Za potpredsjednike FOM-a izabrani su: Adela Novačanović, student Ekonomskog fakulteta u Tuzli, Jasmin Musić, bachelor socijalnog rada i Fadila Ebibi.

Prisutnima se obratio Armin Karić, sekretar općinske organizacije SDP BiH Kalesija, koji je čestitao novoizabranom rukovodstvu i kazao da mu je drago što vidi veliku zainteresovanost među mladim ljudima koji su spremni da se bore i da se izbore za svoju budućnost u Kalesiji i Bosni i Hercegovini.
Karić je novoizabranom rukovodstvu poželio sretan i uspješan rad, uz nadu da će to biti najbolji Forum mladih do sada.

Prisutnima se obratio i novoizabrani predsjednik Samir Sinanović, koji je istakao da samo mladi ljudi, poput ovih koji su prisutni na konvenciji, mogu napraviti značajne promjene u našoj zemlji.
Također, zahvalio se prisutnima na podršci koju su mu pružili na konvenciji.

Press OO SDP Kalesija

(NKP.ba)

PODIJELI