PODIJELI

Vico Zeljković je danas postao novi predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine nakon što je dobio 57 od 59 glasova delegata Skupštine NS BiH.

Zeljković je bio jedini kandidat za predsjednika na današnjoj Izbornoj skupštini, te je na ovoj funkciji naslijedio Elvedina Begića koji je bio prvi čovjek bh. nogometa u dva prethodna mandata.

Zeljković je bio predsjednik FK Borac od juna 2018. do augusta 2020. godine, a predsjednik FS RS je postao 24. januara 2020. godine kada je zamijenio Mileta Kovačevića, te je tada automatizmom postao i član Izvršnog odbora NS BiH.

S obzirom da se znalo da će u novom mandatu predsjednik NS BiH dolaziti iz redova srpskog naroda, već tog 24. januara 2020. je postalo jasno da će Zeljković postati nasljednik Elvedina Begića na funkciji predsjednika krovne kuće bh. nogometa, što se danas i desilo.

Funkcije predsjednika NS BiH su ranije obavljali i Jusuf Pušina, Jerko Doko, Sulejman Čolaković, Milan Jelić, Bogdan Čeko i Iljo Dominković, te Ivica Osim u ulozi predsjednika Komiteta za normalizaciju.

(NKP.ba)

PODIJELI