PODIJELI

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

Čitatelj iz Kalesije, koji je želio da ostane anoniman, poslao je redakciji portala Tuzlarije.net isječak iz emisije FTV-a u kojem se govori o nepotizmu u Općini Kalesija.

rasim omerovic nacelnik KalesijeRasim Omerović, načelnik kalesijske općine i bliski saradnik Sulejmana Tihića, ispoljio je dirljivu upornost da na mjesto svog savjetnika zaposli vlastitu suprugu. Iako je državni odbor za žalbe u par navrata, zbog očiglednog nepotizma, poništio njeno imenovanje, brižni suprug istrajao je u svojoj namjeri.

U ovoj državi je bezbroj primjera nepotizma. Većina onih koji su na čelnim pozicijama iskoristi priliku da za svog mandata “uhljebi” u državnoj službi nekoga iz familije. Rasim Omerović je jedinstven jedino po tome što je za svog savjetnika postavio svoju suprugu čak i po cijenu da bude proglašen najvećim papučarem na Balkanu, pa i šire.

Posebno je zanimljivo da Rasimova stranka (SDA), nema ama baš išta da kaže. A što bi, ne slamaju se s pričom ni druge stranke po principu “ne talasaj, imamo i mi svoje Rasime”. Zato Rasim može rahat Mersiji na uho da zapjeva “jači sam i od sudbine, meni niko ništa ne može”.

Pogledajte prilog FTV-a od subote (02. februara 2013.)

(NKP kalesijski.com)

PODIJELI