PODIJELI

U kalesijskom restoranu POLO je u subotu (04.01.2020.) je održano druženje uposlenika UNIS TOK Kalesija u periodu 1982.-2001.godina.

Radi se o druženju koje je organizirano već nekoliko puta, a okuplja ljude koji su dijelili radni prostor, ali i lijepe i ružne životne događaje.

Iako danas većina od okupljenih, njih više od 60, ne radi u ovoj kalesijskoj firmi, mnogo je lijepih trenutaka iz zajedničkog rada koji ih povezuju, koji su im dovoljan povod za okupljanje. 
Ovo je skoro pa jedinstven slučaj da se okupljaju nekadašnje kolege. Za razliku od većine firmi u kojima je nakon ratnih dešavanja uslijedila privatizacija, koja je “poljuljala” i ljudske odnose, ekipa karakternih osoba koju je 80-tih godina prošlog vijeka okupio Avdo Karić u Unis Toku iznjedrila je veliki broj privrednika, rukovodioca u drugim firmama, ali i uspješnih u mnogim granama…
Neki od njih nisu među živima, kao što je slučaj sa nekadašnjim direktorom, ali su kontakti sačuvani sa porodicama, te obično i dalje zajednički isprate lijepe i tužne životne događaje.

Iako nisu željeli potencirati ko su organizatori ovakvog druženja, čvrsto su obećali da će ovakva druženja biti i narednih godina, a vjerovatno  ponovo i naredne zime, pred Novu godinu ili neposredno nakon novogodišnjih praznika.


(NKP.ba)

PODIJELI