PODIJELI

Na jučer održanoj Konferenciji mladih Crvenog križa Tuzlanskog kantona koja je bila izbornog karaktera,izabrano je novo rukovodstvo Mladih CK TK-a na mandatni period od četri godine.
Konferenciji su prisustvovala zastupnici iz reda mladih općinskih organizacija Crvenog križa sa područja TK-a.

U novo rukovodstvo birani su članovi predsjedništva, predsjednik predsjedništva, te predsjednik Konferencije mladih.

Predsjedništvo mladih CK Tuzlanskog kantona čine predsjednici općinskih organizacija mladih Crvenog križa, a jednoglasnom odlukom članova Predsjedništva mladih CK TK-a za Predsjednika mladih izabran je Muamer Đedović iz Kalesije, predsjednik mladih Crvenog križa općine Kalesija, koji će ovu dužnost obavljati u naredne četri godine.
Njegovi pomoćnici dolaze iz općinskih organizacija CK Banovići i CK Živinice.

Muamer Đedović će predstavljati i zastupati interese mladih Crvenog križa Tuzlanskog kantona kao član predsjedništva mladih CK FBIH, a po njegovim riječima očekuje ih mnogo aktivnosti u narednom periodu, od kojih svakako treba izvodjiti NATO vježbu “Bosna i Hercegovina 2017“, koja se održava u septembru.

Novoizabrani Predsjednik mladih CK TK pokazao se kao neko ko može voditi mlade našeg kantona i zastupati njihove interese, čemu u prilog govori i prošlogodišnje priznanje “Volonter godine”, koje dodjeljuje Crveni križ za posebno značajne rezultate i ostvarene ciljeve na promociji i unaprijeđenju imidža Crvenog križa.

Svojim angažmon kroz Crveni križ pokrenuo je i učestvovao u mnogim akcijama i projektima.
Vrijedi pomenuti Akcije povodom Svjetskog dana zdravlja (besplatnog mjerenja šećera u krvi i krvnog pritiska), Svjetski dan prve pomoći, Let's do it, kao i projekat koji se implementira u četri općine/grada u BIH podržan od strane World Visiona a čija implementacija počinje narednog mjeseca, SKYE klubovi za ekonomsko osnaživanje mladih…

(NKP.ba)

PODIJELI