Još nema linije za Njemačku: WizzAir objavio ljetni red vožnje iz Tuzle...

Još nema linije za Njemačku: WizzAir objavio ljetni red vožnje iz Tuzle za 2014. godinu

140
0
SHARE

wizz air avion

WizzAir je u utorak 05.11. objavio svoj ljetni red vožnje za 2014. godinu.
Tuzla, odnosno aerodrom u Dubravama,  nije dobio neku novu destinaciju ali je odlična vijest da je zadržala sve tri postojeće linije (Malme, Geteborg i Basel) te da će u ljetnom periodu za sva tri grada avioni letjeti tri puta sedmično.
wiz1

Umjesto sedam, kao prošlog ljeta, Wizzairovi avioni će iz Tuzle letjeti 9 puta sedmično. Na prvi pogled to su “samo” dva leta sedmično više ali za naš aerodrom to znači velikih 28,5% više letova i isto toliko više prihoda.
wiz2

Veliki pomak je napravljen i u rasporedu letova.
Umjesto pet dana sedmičmo, svi letovi su grupisani u tri dana (utorak, četvrtak i subota) po tri leta dnevno što će omogućiti jednostavniju i bolju organizaciju rada aerodromskih službi, uključujući i carinsku službu.

wizz3

Za sve one koji mogu više mjeseci unaprijed planirati putovanje važna je vijest da se karte za sve letove od jučer mogu kupovati on line zaključno do kraja oktobra 2014. godine. U prethodnih pet mjeseci WizzAir je odradio sve planirane letove što je ogromna garancija svim putnicima da će sa unaprijed kupljenom kartom zaista i letiti za Tuzlu ili iz Tuzle.

Bilo je najava da bi WizzAir mogao uvesti i linije za Sarajevo, Banjaluku pa i Mostar ali u objavljenom redu vožnje nema novih linija za BiH.

Naši ljudi, prije svega u Njemačkoj, sigurno su razočarani što Tuzla nije dobila i neku liniju za Njemačku ali moramo reći da vremena za promjene ima.

Podsjetimo da je WizzAir postojeće linije za Tuzlu uveo u red vožnje u aprilu prošle godine.
Isto se može desiti i sa nekom novom destinacijom.

(Tuzlarije.net/ NKP.ba)