JP Vodovod odgovorio (građanima) na vijećničko pitanje: VODA IZ JAVNOG VODOVODNOG SISTEMA...

JP Vodovod odgovorio (građanima) na vijećničko pitanje: VODA IZ JAVNOG VODOVODNOG SISTEMA JE ZA PIĆE!

1005
0
SHARE

Na nedavnoj sjednici Općinskog vijeća Kalesija vijećnik Admir Karić (NiP) je postavio vijećničko pitanje, koje se godinama, a posebno proteklih mjeseci, problematizira među građanima Kalesije – DA LI JE VODA KOJU KORISTE GRAĐANI KALESIJE, a koju na plaćuje JP Vodovod i kanalizacija, ZA PIĆE!?
Precizirano je da se pitanje odnosi na to da li je voda za piće u domoćinstvima “na česmi”, a ne na izvorištima, bazenima, fabrici za preradu vode i sl…

Na e-mail adresu portala NKP.ba, redakcija.nkp@gmail.com,  je stigla reakcija/odgovor od strane JP Vodovod i kanalizacija Kalesija.

Kako piše u odgovoru – VODA U JAVNOM VODOVODNOM SISTEMU JE ZA PIĆE!

Svakako da je ovakav odgovor, kao i prethodno pitanje, veoma važno za građane Kalesije.
U velikom broju slučajeva se ukazivalo na eventualne probleme, ali prema odgovoru odgovornog preeduzeća – tih problema nema.
Između ostalog – iz JP Vodovod i kanalizacija pozivaju građane da dođu do zgrade preduzeća i zatraže bilo kakve potrebne informacije kao korisnici. 
Mi se pridružujemo ovom pozivu, kako bi se izbjegle bilo kakve spekulacije i “mahalske” priče, a svako ko sumnja u tačnost ispitivanja može poslati vlastitke uzorke relevantnim kućama koje mogu uraditi analize kvaliteta vode.

  • — U nastavku pogledajte odgovor JP Vodov i kanalizacija Kalesija, a ispod teksta (slike) odgovora u prilogu se nalaze dostavljeni nalazi analize vode sa nekoliko lokacija na području općine Kalesija.

>>> U prilogu odgovora JP Vodovod i kanalizacija Kalesija je dostavila i “Nalaze analize vode javni vodovodni sistem Kalesija” – koje možete pogledati na linku OVDJE ili OVDJE

(NKP.ba)