PODIJELI
Prvi poraz za juniore FK Bosna Kalesija u sezoni 2012./2013.

juniori fk bosna kalesijaJuniori FK Bosna Kalesija igraju fantastično u sezoni 2012./2013. Proteklog vikenda startao je proljetni dio prvenstva, a Kalesijci su na domaćem terenu dočekali vršnjake iz Priluka.

Nakon što su jesenji dio prvenstva završili bez poraza na zelenom terenu (poraz samo u prvom kolu službenim rezultatom), juniori Bosne su na debiju novog trenera Jasmina Bećirovića upisali sigurnu pobjedu rezultatom 2:0.
Srijelci za Bosnu su bili Ibrahimović i Suljkanović.

Kalesijci su od početka ove utakmice nametnuli svoj ritam, dok su gosti tokom cijele utakmice bili orijentisani na čuvanje vlasite mreže.
Domaći su vrlo rano došli do prednosti, kada na sjajnu asistenciju Edina Osmanovića pogađa Mirel Ibrahimović. Početkom drugog poluvremena na 2:0 povećava Suad Suljkanović, a iako se do kraja utakmice igralo pred golom gostiju rezultat je ostao nepromijenjen.

Važno je napomenuti da nekoliko igrača ove selekcije bilježi nastupe u seniorskoj ekipi, pa su tako Anel Alibašić i Denis Hasanović zbog nastupa za seniore FK Bosna Kalesija dan ranije, ovu utakmicu počeli na klupi za rezerve.

FK Bosna Kalesija (juniori)  – NK Priluk (juniori) 2:0

Za FK Bosna Kalesija su igrali:
Muamer Bukvar, Adis Hajdukalić, Jakub Makalić, Enver Čamdžić, Senaid Suljkanović, Edin Osmanović, Emir Osmanović, Amer Kehonjić, Sead Kulović, Mirel Ibrahimović i Suad Suljkanović.
Klupa za rezerve: Anel Alibašić, Denis Hasanović, Samir Omerović, Senad Hasanović, Sevludin Husejnović
Trener: Jasmin Bećirović

—Narednog vikenda se igra lokalni derbi u Tojšićima, kada će juniori FK Sloga dočekati FK Bosna Kalesija.

(NKP kalesijski.com)

PODIJELI