PODIJELI

Jučer (subota, 27.augusta) u predvečerje oko 18.00 sati, podmetnut je požar na pomoćnom objektu koji se nalazi u kalesijskom naselju Brda, u vlasništvu Fikreta Križevca zvanog Firijan.

Zahvaljujući pomoći komšija i brzom intervencijom vatrogasaca spriječene su veće posljedice, odnosno da se požar proširi i na vikendicu.
Srećom, osim izgorjelog pomoćnog objekta nije bilo veće štete.
Pošto se radi o vikendici u neposrednoj blizini šume, gašenjem požara je izbjegnuta katastrofa.


Fikret Križevac – Firijan, istaknuti borac u proteklom ratu, je i ranije imao “neugodnosti”.
Naime, prije nekoliko godina se desio i pokušaj ubistva. Tada je Križevac bio u svome stanu, kada ga je metak od snajpera kroz prozor promašio i završio u zidu.

Križevac je poznat i kao kritičar aktuelne vlasti u Kalesije, prije svega kalesijske SDA i predsjendika ove stranke, Halila Jahića.
Iako nema nikakvih indicija i tragova, prijatelji Fikreta Križevca, okupljeni oko bivšeg načelnika Rasima Omerovića u “iskorištenoj” stranci GDS su već optužili Halila Jahića da bi mogao stojati iza ovoga čina.

Građanska demokratska stranka Kalesija na čijem čelu je dr.Miralem Mešanović najoštrije osuđuje napad koji je izveo pojedinac ili grupa a tiče se paljenja privatne imovine istaknutog borca Armije RBiH i uposlenika Civilne zaštite Fikreta Križevca, objavili su na web stranici koja je do sada isključivo promovisala članove GDS-a i kritikovala kalesijsku SDA.

Ono što svakako zabrinjava jeste činjenica da bi se zaista moglo raditi o planiranom ataku na Fikreta Križevca, ali također zabrinjava činjenica se ovaj slučaj želi iskorisiti u svrhu politčke promocije pojedinaca.

(NKP.ba)

PODIJELI