Kalesija: Sutra (ponedjeljak) u 13h mirni protesti ispred zgrade Općine?!

Kalesija: Sutra (ponedjeljak) u 13h mirni protesti ispred zgrade Općine?!

270
0
SHARE

7.2.2014. kalesija 9“Slana revolucija” koja je proteklih dana pokrenuta u Tuzli veoma brzo je dobila podršku iz drugih gradova širom FBiH.
Slike dešavanja iz Tuzle, Sarajeva, Zenice, Bihaća (…) su obišle cijeli svijet, a proteste je podržao i veliki broj Kalesijaca koji su protekle sedmice izašli na ulice Tuzle.

Za razliku od drugih gradova gdje je bilo protesta i pred zgradama Općine, u Kalesiji je proteklih dana bilo mirno. Ipak, “organizovani” odlazak Kalesijaca u Tuzlu pokušali su spriječiti pripadnici PU Kalesija, koji su u petak (7.februara) na “informativni” razgovor priveli Damira Mehanovića, koji je prethodno putem Facebooka pozivao na masovni odlazak na demonstracije u Tuzlu (pogledajte OVDJE).

Tokom ovoga vikenda na Facebooku se pojavila grupa Kalesija na proteste u nasem ”gradu”, koja poziva na mirne proteste ispred zgrade Općine Kalesija u ponedjeljak (10. februara) u 13h.
Za relativno kratko vrijeme okupilo se preko 400 Kalesijaca koji su, barem “lajkom”, podržali mirne proteste ispred Općine.

Nije nam poznato ko stoji iza ove Facebook grupe, niti njihovi zahtjevi ukoliko zaista dođe protesta.

Proteklih dana na ulicama Kalesija primjećen je veći broj policajaca, a sigurno smo da će zbog sigurosnih razloga i sutra biti povećan broj policajaca na ulicama Kalesije.
Zanimljivo je da je u subotu (8.februara) u Kalesiji održan zajednički sastanak članova Kabineta općinskog načelnika i članova Štaba Civilne zaštite općine Kalesija.
Predstavnici Policijske stanice Kalesija iznijeli su argumente i konstatirali da je bezbjednosna situacija na području kalesijske općine dobra, bez znakova i najava eventualnog pogoršanja.

Nezavisni Kalesijski Portal (NKP.ba) će pratiti dešavanja vezana za “najavljene” proteste u Kalesiji te o istima informisati javnost.

 

Facebok: Kalesija na proteste u nasem ”gradu”

(NKP.ba)