PODIJELI

Proteklog vikenda su odigrane utakmice 21. kola Druge lige FBiH “Sjever”.

  • Mladost Malešići – Bosna Kalesija 1:1

Kalesijska Bosna igra sezonu za zaborav.
Ipak, u drugom dijelu sezone su neporaženi na gostovanjima, dok na domaćem terenu teško dolaze i do prilike za postizanje gola.
Atmosfera u ekipi se itekako podigla nakon što su prije dva kola u Tojšićima odigrali veoma dobro, osvojivši jedan bod. Ipak, u prošlom kolu su poraženi na domaćem terenu od Mramora, što je ponovo zabrinulo simpatizere ovoga kluba.

Po četvrti put Bosna je ostala neporažena na gostovanju u proljetnom dijelu sezone.
Protiv najefikasnije ekipe u ligi Bosna je bila čak bliža pobjedi nego porazu. Ipak, nakon gola Barčića gosti su uspjeli doći do izjednačenja.

Bosna je nakon ovoga kola na 13. poziciji, sa tri boda iznad zone ispadanja.
U narednom kolu u Kalesiju dolazi ponajbolja ekipa u proljetnom dijelu sezone, Dinamo iz Donje Mahale, a Bosna je pod imperativom pobjede.

  • Sloga Tojšići – Ingram Duboki Potok 3:0

Nakon serije loših rezultata ekipi tojšićke Sloge je dobro došla ligaška pauza, kada nisu odigrali utakmicu protiv ekipe Posavina, koja je odustala od daljnjeg takmičenja u drugom dijelu sezone.
Svoj bijes ekipa iz Tojšića je donekle iskalila na solidnoj ekipi Ingrama iz Dubokog Potoka.

Sloga je bez većih problema došla do sigurne pobjede na domaćem terenu, a rezultat je glasio 3:0.

Sloga je, uprkos ambicijama na početku proljetnog dijela sezone, pala daleko od vrha tabele. Trenutno su petoplasirani, a tu poziciju će pokušati zadržati i nakon sljedećeg kola, kada gostoju kod šestoplasirane ekipe iz Prokosovića.

(NKP.ba)

PODIJELI