PODIJELI
  • Potpisivanjem ugovora između Azmira Husića i Zuhdije Karić ozvaničena je saradnja između fudbalskih klubova Tuzla City i Bosna Kalesija.

Ovim ugovorom Tuzla City se obavezao da će finansirati rad omladinskih selekcija FK Bosna Kalesija, kadeta i juniora, koji će se od naredne sezone takmičiti u kvalitetnoj omladinskoj ligi. Premijerigaš iz Tuzle će u naredne četiri godine u Bosnu iz Kalesije investirati 60 hiljada KM, po 15 hiljada na godišnjem nivou za omladinski pogon.

FK Bosna Kalesija je na ovaj način riješio dugogodišnji problem jer će imati mogućnost okupiti sve mlade talente sa područja općine Kalesija kojima će biti omogućeni svi uslovi za trenažni proces i takmičenje.

 

S druge strane, Tuzla City će imati ekskulzivno pravo da igrače koji pokažu odgovarajući kvalitet dovede u svoje redove.

U kalesijskoj Bosni smatraju da je ovo jedan od najznačnijih ugovora ovog kluba s obzirom da će u narednim godinama imati vlasiti igrački kadar, koji će kroz rad i takmičenje u omladinskoj ligi steći potrebno iskustvo za nastup u seniorskom timu.

Azmir Husić, predsjedik FK Tuzla City je izrazio zadovoljstvo postignutom saradnjom sa kalesijskom Bosnom, s ciljem da se djeci sa ovih prostora omogući perspektiva i mogućnost daljeg razvoja i fudbalskog napredovanja.

„Bosna Kalesija je imala problem sa finansiranjem omladinskog pogona i mi smo riješili da im pomognemo u prevazilaženju tog problema. Mi ćemo omladinski pogon Bosne podržati na godišnjem nivou sa 15 hiljada maraka. Iznos može biti i veći ukoliko se pojavi veći broj omladinaca. Tu smo da sarađujemo i da taj iznos i promijenimo, ako bude potrebe. Tuzla City će imati prioritet i moći ćemo prvi da biramo mlade igrače iz Bosne, koji pokažu zavidan kvalitet“ kazao je Husić i izrazio nadu da će ova finansijska podrška biti korisna za mlade fubalere iz Kalesije i okolnih mjesta.

Zuhdija Karić, predsjednik FK Bosna Kalesija je rekao da je sporazum sa Azmirom Husićem i klubom koji on predstavlja najbolja poslijeratna investicija kalesijske Bosne.

„Ovim ugovorom mi praktično postajemo filijala Tuzla City-a. Na ovaj način smo našu djecu približili jednom od najboljih klubova u Bosni i Hercegovini. Omladinci koji budu trenirali u našem klubu neće plaćati nikakvu članarinu, a bit će im omogućena potrebna oprema i uslovi za trening i takmičenje. Trenutno imamo 60 omladinaca koji treniraju u kadetskoj i juniorskoj selekciji“, kazao je Karić i istakao da je i dalje otvoren poziv za sve omladince koji žele napredak u svojoj karijeri.

Podršku projektu dao je i Sadik Osmanović, jedan od trenera omladinskog pogona u FK Bosna Kalesija

„Zahvalio bih se Azmiru Husiću za ovaj gest, jer je učinio mnogo za razvoj omladinskog pogona. Mladim igračima ovo treba biti dodatni podstrek da više trade i treniraju, kako bi postali bolji igrači. Ujedno bih pozvao sve mlade koji su zainteresovani da nam se priključe u narednim danima“, govori Osmanović.

Potpisivanju ugovora između Bosne i Tuzla prisustvovao je i načelnik općine Kalesija Sead Džafić koji je podržao ovakav projekat.

„Hvala Azmiru Husiću koji je prepoznao kvalitet naše omladine i ponudio pomoć u njihovom razvoju. Za mene kao načelnika i općinu Kalesija ovaj gest je od velikog značaja i spremni smo pomoći kako bi što više mladih svoje vrijeme provodilo na sportskim terenima, umjesto na ulici i kafićima“, rekao je Džafić.

(RadioFeral/ NKP.ba)

PODIJELI