PODIJELI

Manifestacija “SARAJEVO HALAL SAJAM” (SHF), na kojoj će se predstaviti 91 izlagač iz 14 zemalja, otvorena je u četvrtak (27.09.2018.) u sarajevskom centru Skenderija.

Tokom sajma bit će omogućeni susreti regionalnih proizvođača halal proizvoda i pružalaca halal usluga iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije i Albanije s kupcima i distributerima iz Europske unije, Saudijske Arabije, Turske i Malezije, Bahreina, Libije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Među izlagačima je i kompanija METAL MUJKIĆ iz Kalesije, koja izlaže boks za klanje krupnih životinja, koji posjeduje “halal certifikat”.

  • “Prije godinu i pol, a nakon višemjesečne pripreme koja je uključivala obilazak brojnih sličnih sprava i konsultacija sa kvalifikovanim osobama, izbacili smo prvi boks za klanje krupnih životinja. Odmah je bilo zainteresiranih za kupovinu, jer se radi o veoma praktičnom uređaju koji garantuje bezbijedno klanje životinja, ali i po halal propisima. U međuvremenu smo dodatno usavršavali naš proizvod, koji sada sigurno može naći svoje mjesto u najsavremeniji klaonicama.
    Učešće na “SARAJEVO HALAL SAJMU” je svakako velika čast za nas, i sigurni smo da posjetioci imaju šta pogledati. Svakako da se nadamo da ćemo uspostaviti određene kontakte sa budućim kupcima” – govori Mujo Mujkić, vlasnik kompanije METAL MUJKIĆ, za NKP.ba.

Podsjećamo, priču o boksu za klanje krupnih životinja na halal način iz kalesijske radionice METAL MUJKIĆ, koji je atestiran i patentiran, NKP.BA je prvi objavio prije godinu i pol (16.04.2017.).

(NKP.ba)

PODIJELI