Kalesijski policajci krše zakon /FOTO/

Kalesijski policajci krše zakon /FOTO/

283
0
SHARE

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

znakSvaki građanin u Kalesiji ukoliko se desi da prekrši zakon, policija mu za takvo nešto naplati novčanu kaznu. Ali ukoliko zakon prekrši policija, postavlja se pitanje ko će njima naplatiti kaznu i da li je uopće moguće istima kaznu naplatiti? Prije nekoliko sedmica ispred PU Kalesija postavljen je znak zabrane prometa za sva vozila, osim za službena. Naravno nije navedeno na dodatnoj tabli ispod znaka  koja i čija službena vozila. Izgleda da kalesijski policajci (ne)znaju da su službena vozila samo ona koja su registrovana na Ministarstvo unutrašnjih poslova, te da privatno vozilo koje posjeduje policajac u uniformi nije službeno vozilo.

Pored toga, malo smo se raspitali i kod nadležnih te smo došli do podataka da su policajci iz PU Kalesija znak zabrane postavili bez odobrenja Općine Kalesija, te su time počinili prekršaj. Ovu informaciju nam je potvrdilo i nekoliko policajaca, koji još tvrde da je u Kalesiji mnogo takvih znakova koji nemaju odobrenje, ali su postavljeni bez znanja nadležnih. Jedan policajac je otišao korak dalje te se zapitao kako će sada stanari zgrade “Stari SUP” te zgrade koja je pored proći do svog parkinga.

Nadamo se da će načelnik policije te komandir reagovati u skladu sa zakonom te da će ovu nepravilnost ispraviti, ali i održati čas  svojim uposlenicima kojima je potrebno objasniti šta znači službeno vozilo.

znak2

(NKP kalesijski.com)