Kalesijski taksisti jednoglasni: Nove cijene taksi usluga od 19.02.2018.

Kalesijski taksisti jednoglasni: Nove cijene taksi usluga od 19.02.2018.

2643
0
SHARE

Iako smo prije nekoliko dana objavili da u skoroje vrijeme neće doći do poskupljenja cijena taksi usluga na području općine Kalesija, do toga će, nažalost, ipak doći.

U subotu (10.02.2018.) Udruženje taksista na području općine Kalesija je održalo sastanak sa ciljem usaglašavanja cijena taksi usluga na području općine Kalesija.
Zbog novog nameta, odnosno akciza koje su dovele do poskupljenja goriva na nivou BiH, takaisti sa područja općine Kalesija su jednoglasno donijeli odluku o formiranju novih cijena, koje će startati od 19.02.2018.

Taksisti mole putnike da imaju razumijevanja znog blagog povećanja cijena, koje je i samim takaistima nametnuto zbog poskupljenja cijena goriva na nivou BiH, stoji u Saopćenju Udruženja “Kalesija taksi”.

Taksisti su i na ovom sastanku razmatrali pitanje nelehalnih prijevoznika, koji su već godinama najveći problem u radu taksista. Donesen je zaključak sa kojim će biti obaviještene inspekcijske službe.

  • Pogledajte novi cjenovnik usluga (nacrt) koji je donesen na sastanku kalesijskih taksista, i koji će biti akuelan od 19.02.2018.

(NKP.ba)