Kalesijski vijećnik razbio televizor nakon gola Slovaka: Supruga umjesto Sulejmana Veličanstvenog morala...

Kalesijski vijećnik razbio televizor nakon gola Slovaka: Supruga umjesto Sulejmana Veličanstvenog morala gledati “Zmajeve”

263
0
SHARE

amir barcicPobjedom nad Slovačkom u Žilini, izabranici Safeta Sušića napravili su još jedan korak ka Brazilu. No, strepnja navijača bila je stalno prisutna u toku utakmice,  a naročito kad su Slovaci poveli 1:0. Sa koliko su stresa naši navijači doživljavali i preživljavali utakmicu pokazuje i primjer kalesijskog vijećnika Amira Barčića (SDP). Barčić je, u trenutku kada su Slovaci u Žilini poveli golom Hamšika u 42. minuti, a naletu bijesa i ljutnje razbio televizor.

– Ljut i iznerviran tresnuo sam šaku po televizoru. Odmah je nestalo slike, samo se ton čuo- ispričao nam je Barčić nakon što je sa TV mehaničarem dogovarao cijenu popravke televizora.

– Srećom nije veliki kvar, stradao je samo ekran, ali i to će me koštati najmanje 50 maraka – veli Barčić.

Sušić preči od Sulejmana Veličastvenog

Iako je nakon primljenog gola razbio TV, Barčić je odgledao utakmicu do kraja na drugom televizoru na kojem je, do tada, u drugoj sobi, njegova supruga gledala seriju „Sulejman Veličanstveni“.

– Nije ni to prošlo bez problema. Žena se naravno ljutila i negodovala pa smo se i posvađali- kaže Barčić.

Ipak, Izet Hajrović je pobjedonosnim golom spasio situaciju. Barčić je slavlje i pobjedničko raspoloženje nakon utakmice prenio i na suprugu, kojoj je objasnio da su Safet Sušić, Miralem Pjanić, Izet Hajrović i ostali preči od Sulejmana Veličanstvenog,  pa su se ubrzo i pomirili.
Novac za popravku televizora, veli, ne žali, samo da naši „Zmajevi“ odu u Brazil.

 

F.Sinanović
(Avaz/ NKP.BA)