Kamenovane prostorije IZ u Pljevljima i ostavljena poruka: Polećela crna ptica, Pljevlja...

Kamenovane prostorije IZ u Pljevljima i ostavljena poruka: Polećela crna ptica, Pljevlja biće Srebrenica

342
0
SHARE

Nepoznata osoba ili više njih kamenovali su jutros prostorije Islamske zajednice u Pljevljima, prenosi crnogorski portal CdM.me

Glavni imam Islamske zajednice Pljevlja Samir Kadribašić naveo je da su vandali nakon što su razbili vrata, ostavili poruku sadržine “Polećela crna ptica, Pljevlja biće Srebrenica”.

2.jpg - Kamenovane prostorije IZ u Pljevljima i ostavljena poruka: Polećela crna ptica, Pljevlja biće Srebrenica

Nakon saznanja da su razbijena vrata Odbora Islamske zajednice, policija vrši uviđaj na licu mjesta i upoznat je nadležni tužilac, saznaje nezvanično CdM iz policije.

– Policija je prilikom redovnog obilaska terena primjetila da su vrata razbijena i preduzima radnje iz svoje nadležnosti – kazali su nezvanično CdM-u iz policije.

CdM podsjeća da se Odbor Islamske zajednice Pljevlja jučer obratio Dritanu Abazoviću, lideru koalicije “Crno na bijelo”, ističući da u Pljevljima vladaju haos, bezakonje i mržnja prema pripadnicima nacionalnih manjina.

Abazović je jučer posjetio Pljevlja i pozvao na smirenje nastalih tenzija i izrazio nadu da će u budućem periodu Pljevlja ostati ono sto su oduvijek i bila, a to je primjer međuetničkog sklada, tolerancije  i suživota.

U Pljevljima je jučer napadnut i predsjednik omladine Socijaldemokrata Sanin Raščić.

(Preporod.info)