Kantonalni inspektori u ulozi Robin Huda: Oduzeto voće i povrće u Kalesiji...

Kantonalni inspektori u ulozi Robin Huda: Oduzeto voće i povrće u Kalesiji isporučeno Narodnoj kuhinji u Tuzli

118
0
SHARE

Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove i danas su nastavili kontrolu prometovanja voćem i povrćem na području TK.
Ovaj put oduzeta je roba u Kalesiji koja je predata Narodnoj kuhinji Imaret u Tuzli.

Kontrola voća i povrća i dalje će se vršiti javnim površinama i uz putne saobraćajnice, zatim prometovanja na svim takozvanim tezgama ili štandovima, pokretnim prodavaonicama, kao i prometovanja voćem i povrćem u registrovanim objektima radi suzbijanja rada bez odobrenja.

prodaja voca i povrcaOvaj potez inspektora iz TK donekle podsjeća na legenendu o Robinu Hudu, koji je uzimao od bogatih i davao siromašnim.
U svakom slučaju treba podržati suzbijanje rada na crno, ali treba imati u vidu da su osobe koje se bave prodajom voća i povrća na ulicama u većini slučajeva nezaposleni, te da im je to jedini izvor prihoda.
Možda će baš oni u skorije vrijeme svoj obrok potražiti u jednom od Imareta.

Građane Kalesije, Tuzlanskog kantona, ali i cijele BiH ovom prilikom pozivamo da pomognu Narodnoj kuhinji u Tuzli, u kojoj se svakodnevno hrani na stotine osoba.

S druge strane, inspektore Kantonalne uprave za inspekcijske poslove pozivamo da svoju energiju i dobronamjernost usmjere ka rješavanju pravih slučajeva “rada na crno”, prisutnog tokom cijele godine.
Navest ćemo primjer prodajnih i ugostiteljskih objekata gdje se pored pomenutog prekrašaja (rada na crno), često prodaje i toči alkohol za maloljetne osobe.

A.Karić
(NKP.BA)