KK Bosna Kalesija ne dozvoljava da izblijedi sjećanje na Jasmina Hadžića –...

KK Bosna Kalesija ne dozvoljava da izblijedi sjećanje na Jasmina Hadžića – Batu: Odigran 17. Memorijal, od dresa Bosne se oprostila četiri igrača

365
0
SHARE

Bato 2016 (15)

Prošle su dvadeset i tri godina od smrti Jasmina Hadžića – Bate, ali sjećanje na lik i djelo još žive.
Bato, legenda kalesijske košarke, je poginuo 10. juna 1992. godine.
Već sedamnaestu godinu KK Bosna Kalesija košarkaškim turnirnom ili revijlanom utakmicom sjeća djela i lika Jasmina Hadžića.

bato JASMIN HADZIC

U Batinu čast u Kalesiju su proteklih godina dolazile brojne ekipe iz BiH, a u subotu (11.juna 2016.), na 17. Memorijalu u čast Jasmina Hadžića u Kalesiju je stigla juniorska ekipa OKK Sloboda Tuzla.

Prije odigravanja utakmice, ekipe su posjetile šehidsko spomen-obilježje ispred zgrade Općine, na kojme se nalazi i ime Jasmina Hadžića.
Članovi Uprave su posjetili i Jasminov mezar, gdje su proučili Fatihu i položili cvijeće.

U veoma dobroj košarkaškoj utakmici mnogo više su pokazali mladi košarkaši iz Kalesije, koji su na kraju upisali i više nego zasluženu pobjedu rezultatom 62:54, iako je prednost tokom utakmice bila i do 20 poena.

Bato 2016 (20)
Bato 2016 (18)
Bato 2016 (12)

Iako je sjećanje na lik Jasmina Hadžića – Bate bilo u prvom planu, svakako da vrijedi pomenuti podatak da se od dresa Bosne u ovoj utakmici oprostila četiri igrača, koji su proteklih 10-tak godina braili boje Kalesije u mlađim selekcijama KK Bosna.
Armin Ibrišević, Bakir Mešić, Hasan Mešanovič i Semir Bukvarević su odigrali posljednju utakmicu u dresu Bosne. Nažalost, kao i proteklih godina, mladi košarkaši iz Kalesije “karijeru” završavaju u juniorskoj konkurenciji, a svoje posljednje utakmice odigraju upravo na Memorijalnom turniru Jasmin Hadžić – Bato.

Uprava kluba je ovoga puta odlučila igračima uručiti Zahvalnice, koje je uručio Hasan Ramić, predsjednik MZ Kalesija Centar, za koju su u KK Bosna rekli da je najvećia podrška u radu kluba proteklih godina.

.
(NKP.ba)