PODIJELI

U srijedu, 26. juna, sa početkom u 19,00 sati, u velikoj sali kalesijskog BKC-a, bit će upriličeno književno druženje sa Martinom Mlinarević – Sopta i promocija njenih knjiga.

Martina Mlinarević  regionalna je zvijezda i jedna od najpoznatijih bosanskohercegovačkih kolumnistica, novinarki i književnica. Poznata je po izuzetno britkom stilu, a veliku popularnost stječe kao kolumnistica vodećih internet portala na Balkanu, baveći se kontroverznim društveno-političkim temama, radi čega je nemali broj puta bila izložena pritiscima. Bosanskohercegovački časopis Gracija krajem 2018. godine proglašava je “osobom godine”. Od jula mjeseca Martina Mlinarević će biti ambasador BiH u Češkoj, na prijedlog Željka Komšića.

Svojim tekstovima i angažmanima pokušava srušiti društvene predrasude prisutne u javnosti prema oboljenjima od karcinoma dojke, ali i kod svakoga ko se usudi biti drugačiji.

Martina Mlinarević ima brojne pratioce na društvenim mrežama. Kalesijskoj publici će, između ostalog, predstaviti i svoju knjigu „Huzur“, koja je u prvoj sedmici nakon objave oborila sve rekorde prodaje u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Do sada je štampana u pet izdanja.

Suorganizatori ovog druženja, koje se održati u srijedu, u 19,00 sati, su kalesijska udruženja žena “Snaga nezavisne žene”, “Ženo, majko , sestro” i udruženje “Nijemi krik” Kalesija.
Ulaz je besplatan.

(NKP.ba)

PODIJELI