“Ko pjeva zlo ne misli”: Pozivnica na koncert u Raincima Gornjim (subota,...

“Ko pjeva zlo ne misli”: Pozivnica na koncert u Raincima Gornjim (subota, 30.11.)

304
0
SHARE

Čini nam izuzetno zadovoljstvo pozvati Vas na KONCERT „Ko pjeva zlo ne misli“ koji de biti održan u subotu, 30.11.2013. godine u 19:00 h u Društvenom domu u Raincima Gornjim.

ko pjeva zlo ne misli 1Na koncertu de de biti predstavljeni: Dječiji orkestar bubnjeva, Dječiji folklorni ansambl KUD „RAINCI GORNJI“, mlada vokalna solistica Jasmina Pjanid i korepetitorica Edina Hrnjičid.
Koncert na kojem de biti izvođene neke od najljepših sevdalinki, ali uz pratnju Dječijeg orkestra bubnjeva, se realizuje kao završna aktivnost u okviru istoimenog projekta kojeg implementira neformalna grupa mladih „Balada o Omeru i Merimi“, a koji ima za cilj prevenciju rodno zasnovanog nasilja među mladima.

Projekat „Ko pjeva zlo ne misli“ temelji se na prikupljenim rezultatima istraživanja rodno zasnovanog nasilja, te uvažavajući rezultate istraživanja, pružena je prilika učenicima osnovne škole da kroz sevdalinku, kao najprisutniji tradicijski sadržaj kulture Bosne i Hercegovine na području općine Kalesija, razumiju odnose među momcima i djevojkama. Implementirano je 14 interaktivnih radionica za 50 učesnika projekta na temu rodno zasnovanog nasilja te primjenu sedvalinke i muzičkih instrumenata u promociji prevencije rodno zasnovanog nasilja. Kao finalni proizvod ovog projekta organizuje se performans sa izvođenjem sevdalinki uz dječiji hor i pratnju novoformiranog dječijeg DRUM orkestra te tumačenje tekstova sevdalinki koji govori o poštovanju između muškarca i žene kao tradicije naroda koji žive u BiH.

Parteneri na projektu su Fondacija tuzlanske zajednice, OŠ “Ranjci Gornji”, KUD “Rainjci Gornji”

Iskreno se nadamo da dete svojim prisustvom uljepšati pomenuti događaj.

(NKP.ba)