KONAČNO: Novi RTG aparat naredne sedmice stiže u JZU Dom zdravlja Kalesija

KONAČNO: Novi RTG aparat naredne sedmice stiže u JZU Dom zdravlja Kalesija

501
0
SHARE

U utorak (12.10.2021.) smo objavili informaciju o tome da već pola godine JZU Dom zdravlja Kalesija ne raspolaže sa ispravnim RTG-om (Rendgen aparat), zbog čega ispašta veliki broj građana Kalesije, Sapne, ali i povatnika iz općine Osmaci koji koriste usluge ove ustanove.

Ova sramotna NEbriga ove javne zdravstvene ustanove, odnosno osnivača – Općine Kalesija, pokazala je surovu činjenicu, a to je da ukoliko imate novca za privatne zdravstvene ustanove za dodatne pretrage ali i troškove „hodanja“, nastavljate da živite, ili se pak povlačite među svoja četiri zida i čekate svoju sudbinu…

Kako saznaje NKP.ba, zahvaljući Vladi Tuzlanskog kantona i UNDP-u, nabavljena su 3 (tri) RTG uređaja, koji će biti dostavljeni za tri javne zdravstvene ustanove; UKC Tuzla, Dom zdravlja u Gradačcu i Dom zdravlja u Kalesiji.

Najveće zasluge što će jedan od uređaja doći u Kalesiji, kojoj je prijeko potreban, pripadaju zastupniku u Skupštini TK, Dževadu Hadžiću.
Ova informacija nam je potvrđena od izvora bliskom Vladi TK.

  • Novi Rendgen aparat (RTG) bi trebao stići u Kalesiju naredne sedmice, vjerovatno već u srijedu (20.oktobra). 
    RTG bi nedugo nakon dolaska trebao biti pušten u upotrebu, te ovom prilikom obavještavamo građane da će uskoro ponovo biti u prilici koristiti ovu uslugu u JZU Dom zdravlja Kalesija.
Foto: Ilustracija (RTG aparat)

Podsjećamo, i na zadnjoj sjednici kada je putem vijećničkog pitanja problematizirano ovo pitanje, u usmenom dijelu odgovora je rečeno da su poduzete sve procedure i da se očekuje reakcija iz Vlade TK, koja je Kalesiju stavila na listu prioriteta.

(NKP.ba)