KONAČNO: Ovo je lokacija nove Poslovnice ZZO TK u Kalesiji (FOTO)

KONAČNO: Ovo je lokacija nove Poslovnice ZZO TK u Kalesiji (FOTO)

1962
0
SHARE

Poslovnica ZZO TK viš o decenije se nalazi na prvom spratu zgrade u Kalesiji, te da je praktično onemogućen pristup licima sa invaliditetom do kancelarija radi ostvarivanja prava iz oblasti zdravstvenog osiguranja.
Pored toga, zbog uslova i sjedišta poslovnice ZZO TK stvaraju se nepotrebne gužve za ovjeru zdravstvenih legitimacija.

Iako je ovo pitanje proteklih godina u više navrata problematizirano i na sjednicama Općinskog vijeća, nisu poduzeti konkretni koraci kako bi se isti problem riješio.

Kalesija u aktuelnom sazivu Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona (ZZO TK) ima dva člana, od ukupno devet koliko broji Upravni odbor.
Mirsad Halilović – Miko (SDA) i Elvir Rožnjaković (SBB) su mladići koji su prošle godine na sjedni Upravnog odbora ZZO TK, a nakon izvještaja da “Zavod raspolaže adekvatnim i dobro opremljenim kancelarijama u svim općinama TK”, zatražili da se preispita stanje prostorija u Kalesiji.

Na sjednici UO ZZO TK održanoj u julu 2016. godine, usvojen je prijedlog dva mlada Kalesijca da se osiguraju sredstva za kupovinu novih prostorija ZZO TK u Kalesiji.
Za ovu namjenu u Zavodu su planirali 140.000 KM za 2017. godinu, što je Vlada TK kasnije i prihvatila.
Pored Kalesije, ova sredstva su dobile još samo općine Sapna i Doboj Istok, i to u iznosu od po 60.000 KM.

Nakon što je u Budžet TK uvrštena ova stavka, ZZO TK je prije nekoliko mjeseci raspisao Javni poziv za kupovinu prostorija za Poslovnicu u Kalesiji.
U tekstu Javnog poziva su navedeni uslovi koje prostorija treba ispunjavati (prizemlje, prilaz za osobe sa fizičkim poteškoćama, potrebna kvadratura, grijanje…)

  • — Ranije smo na NKP.BA pisali o tome koje zgrade/prostorije ispunjavaju ove uslove (POGLEDAJTE FOTOGRAFIJU)
Tekst na NKP.BA iz mjeseca marta o poslovnici ZZO TK u Kalesiji

Kako saznaje NKP.BA, Upravo je jedna od opcija o kojima smo pisali i odabrana od strane ZZO TK za novu Poslovnicu u Kalesiji.

Riječ je o prizemlju zgrade “Kahrmanović” u centru Kalesije, koja se nalazi kod Zelene pijace.

Nezvanično saznajemo da bi ZZO TK u nove prostorije mogao useliti već narednog mjeseca, o čemu bi građani Kalesije bili na vrijeme upoznati.

Stara i nova lokacija Poslovnice ZZO TK u Kalesiji

Osim što nove prostorije ispunjavaju tražene uslove, i omogućavaju pristup osobama sa invaliditetom, to bi moglo rasteretiti gužvu u centru grada u blizini zgrade Općine.

NKP.BA Vam donosi fotografije buduće lokacije Poslovnice ZZ TK.

(NKP.ba)