KONAČNO/ Sanirano klizište u Babajićima: Saobraćaj se odvija u dvije trake, uskoro...

KONAČNO/ Sanirano klizište u Babajićima: Saobraćaj se odvija u dvije trake, uskoro i asfaltiranje kritične dionice puta

94
0
SHARE

babajici11

Protekla tri mjeseca zatvoren je saobraćaj za putnička i teretna vozila na magistralnom putu M-4, na relaciji Simin Han – Kalesija. Iako je ovaj put, prema BIHAMK-u, važio za sve vrte motornih vozila, u praksi je zabrana važila samo za teretna vozila.

Zabrana prolaza je bila postavljena u Hidanima, 2km prije klizišta iz pravca Kalesije, dok znaka zabrane prolaza iz pravca Tuzle nije bilo, pa je proteklih dana bio čest slučaj da kamion, ili neko drugo teretno vozilo, napravi pravu pometnju na uskom prolazu „osposobljenom“ za prolazak putničkih automobila.

Proteklih dana su inteziivirani radovi na klizištu u Babajićima.
Puna tri mjeseca saobraćaj se odvijao jednom trakom širine oko 3,5m. Pored uskog prolaza, problem je predstavljao i „pogužvan“ put, koji je doslovno visio pored provalije duboke nekoliko metara.

NKP.ba Vam donosi fotografije zabilježene danas (ponedjeljak, 2.marta 2015.).

Iako je prema BIHAMK-u put i dalje zatvoren, putnička i teretna vozila ga koriste, a saobraćaj se odvija dosta brže, ali i sgurnije, nego li je to bio slučaj protekla tri mjeseca.
Klizište je sanirano, a saobraćaj se odvija u dvije trake.

Znak zabrane prolaza se i dalje nalazi na raskrsnici u Hidanima, 2km od kritične tačke.

Proteklih godina, uprkos raznim garancijama, nakon završetka radova put bi bio u funkciji nekoliko mjeseca, nakon čega bi klizište ponovo ugrozilo odvijanje saobraćaja.
Nadamo se da će ovoga puta, nakon asfaltiranja, potrajati nešto duže…

(NKP.ba)

POVEZAN SADRŽAJ:
Prevrtanje kombija u Babajićima: Još jednom izbjegnuta tragedija, zabrana prolaza samo slovo na papiru
Teretna vozila, uprkos zabrani, koriste put preko Babajića: Šleper zapao u uskom prolazu, saobraćaj obustavljen na pola sata
Babajići: I pored zabrane, vozači i dalje voze cestom koja klizi!