PODIJELI

Danas (četvrtak, 29. novembar) u zgradi Općine održana je konstituirajuća sjednica OV Kalesija.
Kako smo već najavili, imenovanje i svečana zakletva je bila samo formalnost, jer je već ranije bilo poznato ko će činiti većinu u OV naredne četiri godine – POGLEDAJTE OVDJE

Predsjedavajući OV Kalesija i njegova zamjenica (foto:radio-feral.ba)
Predsjedavajući OV Kalesija i njegova zamjenica (foto:radio-feral.ba)

 

Novu parlamentarnu većina u Općinskom vijeću broji  18 vijećnika, od kojih osam vijećnika SDA, tri NSRZB, po dva iz SBiH i BPS-a, po jedan vijećnik A SDA i SDU, kao i Meho Suljkanović, vijećnik iz reda nacionalne manjine.
Za predsjedavajućeg vijeća izabran Nedžad Džafić (SDA), dok je za zamjenika predsjedavajućeg izabrana Kadira Suljkanović (NSRZB).

Opozicioni blok u Kalesiji će predstavljati šest vijećnika SDP-a, dva vijećnika SBB-a i vijećnik Snage ekonomskog pokreta.

Prije izbora predsjedavajućeg i njegovog zamjenika novoizabranim vijećnicima su uručena uvjerenja o dodjeli vijećničkih mandata, nakon čega su vijećnici  položili svečanu izjavu.

Sastav OV Kalesija, 2012.-2016. (foto: radio-feral.ba)
Sastav OV Kalesija, 2012.-2016. (foto: radio-feral.ba)

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća nije usvojen amandman kluba vijećnika SDP-a, koji je predlagao da predsjedavajući vijeća u naredne četiri godine volonterski obavlja poziciju prvog čovjeka zakonodavne vlasti u Kalesiji, prenosi Radio Feral.
Klub vijećnika SDP-a je za predsjedavajućeg Općinskog vijeća predlagao Muhameda Osmanović, ali se o ovom prijedlogu vijećnici nisu izjašnjavali s obzirom da je Nedžad Džafić, kao prijedlog SDA i BPS-a, već dobio 18 glasova.

 

 

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

PODIJELI