Konvoj pomoći iz Kalesije nakon 4 dana stigao na odredište u Turskoj:...

Konvoj pomoći iz Kalesije nakon 4 dana stigao na odredište u Turskoj: Kalesijci odlično raspoloženi i zdravi, već sutra radno… (FOTO)

1054
0
SHARE
  • Ekipa iz Kalesije koja je u Konvoju pomoći za Tursku koji je iz Kalesije lrenuo u petak (17.03.2023.) oko 11 sati – je stigla na krajnje odredište u Turskoj, Kahramanmaraš (u blizini Gaziantepa), danas (ponedjeljak, 20.03.2023.) oko 22.30 po lokalnom vremenu, odnosno oko 20.30 po vremenu u BiH.
    Osmočlanu ekipu iz Kalesije čine: Mujo Mujkić, Senad Džafić, Ibro Huremović, Ekrem Halilović, Huso Efendić, Selim Turić, Meho Huremović i Alija Džafić.
  • Ekipa je zdrava i dobro raspoloženi, te su spremni za sutrašnje aktivnosti.

Podsjećamo da je u petak (17.03.2023) iz Kalesije krenuo KONVOJ PRIJATELJSTVA, gdje se kamionima prevozi pomoć za narod Turske koji je u nedavnom zemljotresu ostao bez svojih domova.,
Građani Kalesije su pokazali veliku humanost, te iz Kalesije putuje 31 stambeni kontejner i dva kupatil-kontejnera, kao i prateća oprema za iste; kreveti, spužve, posteljina, stolovi, stolice…
Također, tu su i veće količine hrane i ostale potrebštine.

Pored vozača kamiona i predstavnika CK FBIH, iz Kalesije putuje ekipa od 8 članova, koja će montirati kontejnere.
Konvoj pomoći je duže putovao zbog zakonskih obaveznih pauza za vozače (jedan kamion-jedan vozač), kao i zbog zadržavanja na granicama.

Ekipa iz Kalesije koja je putovala sa kombijem bi i povratku nakon završenog posla svakako stigla mnogo brže, jer neće imati obavezu da prate kamione i prave pauze sa njima.
Koliko će se ekipa iz Kalesije zadržati u Turskoj zavisi od mnogo faktora, prije svega od načina istovara kompletnog kontigenta pomoći (treba napomenuti da je istovar planiran ujutro), zatim mjesta (prije svega podloge) montaže stambenih kontejnera, da li će imati pomoć od stanovnika i drugih volontera, svakako od vremenskih (ne)prilika… itd itd.

  • Kao i do sada – putem NKP.ba (posebno putem FB stranice Nezavisni Kalesijski Portal) ćemo prenosti informacije koje dobijamo od ekipe iz Turske.

U NASTAVKU POGLEDAJTE KAKO JE TO IZGLEDALO, OD DOLASKA NA KRAJNJE ODREDIŠTE (vijest iznad), DO KRETANJA IZ KALESIJE…

***

(NKP.ba)