PODIJELI

U Vijećnici je večeras održana manifestacija “Kristalnih 11”, na kojoj su izabrani najbolji pojedinci Premijer lige Bosne i Hercegovine za sezonu 2018/19, a ujedno je dodijeljen i pehar za najboljeg igrača lige u izboru portala SCsport i kompanije TOPS.

Sve je proteklo u znaku Mersudina Ahmetovića, za kojeg ste vi glasanjem preko Facebook stranice našeg portala odlučili da je najbolji fudbaler Premijer lige BiH, te je napadaču Sarajeva večeras uručen pehar. Ahmetović je za najboljeg fudbalera izabran i u izboru struke, organizovanom od strane Sindikata profesionalnih fudbalera Bosne i Hercegovine.

U ovom izboru su sudjelovali igrači i treneri svih premijerligaških klubova, koji su birali najbolje pojedince u sezoni. Izbor se vrši na način da svaki igrač u premijerligaškom takmičenju izabere najboljih jedanaest igrača po njegovom izboru, a igrač koji ima najviše ukupnih glasova biva proglašen igračem sezone.

Među najboljih 11 se ove sezone našlo čak 8 fudbalera osvajača duple krune Sarajeva. “Kristalnih 11” izgleda ovako:

Vladan Kovačević, Anel Hebibović, Selmir Pidro, Slobodan Jakovljević, Nihad Mujakić, Nermin Jamak, Miloš Stanojević, Amar Rahmanović, Benjamin Tatar, Miloš Filipović i Mersudin Ahmetović.

Dodijeljene su i brojne druge nagrade, pa je tako teren stadiona Grbavica proglašen najboljim u ligi. Najbolji sudija je Irfan Peljto, najbolji U-21 igrač Nihad Mujakić, a najbolji trener je, očekivano, Husref Musemić.

I u ovom izboru je za najboljeg igrača Premijer lige Bosne i Hercegovine proglašen napadač bordo tima Mersudin Ahmetović.

“Mora da sanjate nešto da bi ostvarili. Tako sam isto i ja. Snovi se ostvaruju. Ovo mi je jedna od dražih nagrada, svakako da sam iznenađen… Hvala onim koji su glasali, ali hvala i mojim saigračima. Ovo je i njihova nagrada”, rekao je Ahmetović nakon što su mu dodijeljene nagrade.

Što se tiče ženske Premijer lige BiH, za najbolju igračicu je proglašena Aida Hadžić iz SFK 2000 Sarajevo, dok je najbolja trenerica Samira Hurem.

(NKP.ba)

PODIJELI