PODIJELI

Jučer (četvrtak, 06.06.2019.) je došlo do tragedije u mjestu Šib na području mjesne zajednice Križevići kod Zvornika, kada je požar zahvatio porodični dom Halilovića.
Požar su primjetile komšije oko 13 sati i odmah dotrčale do kuće u kojoj je bio Mustafa Halilović – Hajran, koji je u ovoj nesreći smrtno stradao, objavio je portal Zvornicki.ba

Nakon što su stigli pred kuću pojavio se i sin od stradalog koji je razvalio ulazna vrata, ali je jaka vatra zahvatila 35-godišnjeg sina i nanijela mu teške opekotine na licu i rukama. Sin je pokušavao da priđe ocu kojeg je okružila vatra, ali je to bilo nemoguće, pa su komšije spašavale sina da i on ne nastrada.

Još uvijek nije poznat uzrok požar u kojem je život izgubio domaćin kuće.
Prema prvim nezvaničnim informacijama od komšija koji su razgovarali sa policajcima i vatrogascima do požara je najvjerovatnije došlo zbog zapaljene cigarete koja je zapalila namještaj, a dim najvjerovatnije ugušio nastradalog.

Na lice mjesta su stigli vatrogasci, policija i hitna pomoć, ali je za nastradalog već bilo kasno. Požar je brzo lokalizovan i nije se proširio na cijelu kuću, tako da je krovna konstrukcija ostala čitava.

Porodica Halilović je prije desetak godina ostala bez majke, supruge nastradalog, prema riječima komšija živjeli su dosta teško, a jedini izvor prihoda bila je invalidska penzija koju je nastradali ostvario kao pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine.

(Zvornicki / NKP.ba)

PODIJELI