PODIJELI

Vahid Čehaja, Bugojanac je koji je pažnju javnosti privukao pred prošlogodišnje finale Lige prvaka, obećanjem da će pješačiti od svog grada do Minhena, ukoliko Bayern osvoji petu titulu najboljeg kluba na Starom kontinentu. Prošle godine od pješačkog pohoda nije bilo ništa jer je Bayern, kako je poznato, u dramatičnoj utakmici izgubio finale LP od Chelsea – ali je zato Vahid, najvatreniji navijač bavarskog kluba u BiH – ponovio svoje obećanje!

Nakon sinoćnje utakmice u kojoj je Bayern na Camp Nou “demolirao” Barcelonu i sa ukupnih 7:0 plasirao se u finale Champions league, Vahid je za Doznajemo.com kazao:
vahid cehaja bayern bosna
– U zadnje četri godine nakon dva finala koje je Bayern igrao i izgubio, 2010. i 2012. godine sam plakao od tuge. Evo, hvala Bogu, dočekah i treće nakon kojeg ću, nadam se, opet plakati – ali ovoga puta od sreće. U dva prethodna najavljivao sam, ukoliko Bayern osvoji petu titulu LP, u tu čast pješčim iz Bugojna do Minhena kroz 5 zemalja (BiH, Hrvatsku, Sloveniju, Austriju i Njemačku) kako bih odao počast svima koji su još od davne 1974. sa Bayernom osvojali titule. Na pješački pohod do Minhena u tu čast bih kreno 10. juna na svoj rođendan, a cilj mi je da u Minhen dođem do 24. jula kad Bayern sa Barcelonom igra prijateljsku utakmicu.

Podsjetimo, 25. maja ove godine, na Wembleyu, Bayern igra finale najelitnijeg nogometnog takmičenja na Starom kontinentu protiv Borussije iz Dortmunda.

 

(NKP kalesijski.com)

PODIJELI