PODIJELI

U srijedu (17. april 2013.) na Gradskom stadionu u Kalesiji, odigrane su finalne utakmice Nogometnog kupa općine Kalesija u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.
Pobjednici Kupa za 2013. godinu su FK „Krušik“ u seniorskoj i FK „Bosna“ u juniorskoj konkurenciji.

Pobjednici nogometnog Kupa općine Kalesija u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji za 2013. godinu
Pobjednici nogometnog Kupa općine Kalesija u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji za 2013. godinu

 

Prvo je odigrana utakmica juniora između FK „Bosna“ i FK „Sloga“ Tojšići. Pobijedili su Kalesijci 1: 0 golom Mirela Ibrahimovića u 37. minuti. Igrači trenra Jasmina Bećirovića su pokazali više želje, htijenja i borbenosti pa su Edin Osmanović, Enver Čamdžić, Anel Alibašić, Ermin Baručić, Mirel Ibrahimović i ostali zasluženo osvojili pobjednički pehar, koji im je uručio Suad Tabalović, potpredsjednik Nogometnog saveza općine Kalesija. Za najboljeg igrača juniorskog finala proglašen je Anel Alibašić, napadač FK Bosna. Za Mensura Šmigalovića, trenera juniorske ekiep FK „Sloga“ utjeha može biti u činjenici da su većina njegovih igrača zapravo još uvijek kadeti.

U finalu seniorskog Kupa sastali su se FK „Krušik“ Gornje Vukovije i FK „Spreča“ Donji Rainci. Nakon regularnih 90 minuta rezultat je bio 1:1. Poveli su igrači Spreče golom Hasana Salkića u 16. minuti, a u 80. minuti Krušik je izjednačio golom Sulejmana Jakubovića. Pobjednika su odlučili udarci sa 11 metara. U tome su sretniji i spretniji bili igrači Krušika, koji su tri puta savladali vratara Spreče, dok je golman Krušika Danije Tomić zasutavio tri udarca sa bijele tačke igračima iz Donjih Rainaca. Upravo je vratar Krušika proglašen za najboljeg igrača finalne utakmice u seniorskoj konkurenciji. Krajnji rezultat utakmice Krušik – Spreča bio je 4:3 (1:1). Pehar pobjedničkoj ekipi uručio je Nedžad Džafić, predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija.

— Nogometni Kup općine Kalesija za 2013. godinu, finalne utakmice:
Juniori: FK Bosna Kalesija – FK Sloga Tojšići 1:0
Seniori: Krušik G. Vukovije – Spreča D. Rainci 1:1 (penali 4:3)

(Kalesijske-Novine.com/ NKP kalesijski.com)

PODIJELI