KSBiH želi popularizovati košarku: Pogledajte emisiju za ljepše sutra bh. košarke

KSBiH želi popularizovati košarku: Pogledajte emisiju za ljepše sutra bh. košarke

294
0
SHARE

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

Košarkaši savez Bosne i Hercegovine posljednjih je mjeseci pokrenuo niz aktivnosti s ciljem dodatne popularizacije košarke u našoj zemlji, piše basket.ba.

Upravo u želji da ovaj čarobni sport vratimo na mjesto koje mu prema tradiciji i pripada, odlučeno je ući u ambiciozni projekat produciranja jedne promo emisije kojoj naziva “Basket.ba specijal” u nadi da će se tako doprinijeti u konačnom povratku košarke u sami vrh popularnosti domaće sportske scene.

”U ovim teškim vremenima jako je teško realizovati bilo koji promo projekat. No, krenuli smo u sve ovo jer ubijeđeni smo da ljudima treba približiti sve ove procese kojima se naš Savez hrabro bori s krizom domaćeg sporta, posebno onog klupskog. Nadamo se da će emisija izazvati pozitivne reakcije i pronaći svoje mjesto za početak na svim relevantnim portalima, a kasnije u drugoj fazi svoje realizacije, i u programima televizija”, kazao je generalni sekretar Košarkaškog saveza Harun Mahmutović.

Basket.ba specijal emitovat će se ponedjeljkom, a Savez je svima omogućio preuzimanje emisije putem svog youtube kanala.

 

(NKP kalesijski.com)