PODIJELI

Trenutno jedan od najpopularnijih bendova u regionu, LAPSUS BEND, dobio je u utorak (28.februara) prestižnu nagradu “Oskar popularnosti”.
Manifestacija je održana u Banjaluci, a momci iz Lapsusa su uz ogromnu podršku publike i upornim radom i trudom, osvojili nagradu za najperspektivniji bend u regionu za 2017. godinu.

Ove godine statuetom “Oskar popularnosti” su nagrađeni;
bend “Leksington”, Milica Pavlović, Rada Manojlović, Haris Berković, Dženan Lončarević, “Crvena jabuka”, Milan Stanković i Slađa Alegro. Rame uz rame sa njima su i “Colonia”, Tijana Dapčević, “Frajle”, Amel Ćurić, Željko Vasić, “Teška industrija”, Zele Lipovača, Jala brat, Buba Corelli, Mirza Selimović, Boban Rajović, Jovan Perišić, Šako Polumenta, Beca Fantastik, Lukijan Ivanović, “Lapsus bend” i Jana Dačović.

Ovi pozitivni momci nisu krili oduševljenje zbog nagrade.

“Najperspektivniji bend u regionu! Prvo priznanje za nas, a nadamo se da je ovo tek prvo u nizu! Ovo priznanje posvećujemo svima vama koji nas podržavate” – poručili su momci iz Lapsus benda.

lapsus bend OSKAR 2017

 

 • Na NKP.BA smo krajem juna 2016. godine, kada smo najvaljivali njihovu prvu pjesmu, napisali da će za nekoliko mjeseci njihove pjesme snimati drugi izvođači, te covere njihovih pjesama objavljivati na Youtube i Facebook stranicama.
  Za nekoliko mjeseci bend iz Kalesije je postao jedan od najpopularnijih bendova u regionu.
  Dobili su i menadžera koji se brine o njihovim muzičkim i medijskim nastupima, a publika, pogotovo ljepšeg pola, doslovno luduje za njima.

  VEZANA VIJEST
  VIDEO/ Lapsus Band snimio prvi spot i singl: “KADA VOLIŠ” će postiditi i najbolje regionalne bendove (29.06.2016.)

  LAPSUS BEND čine; Mahir Osmanović (gitara), Mumin Korajac (bubnjevi) i Muamer Bošnjaković (klavijatura).
  Prije nešto više od godinu dana bendu se pridružio i Emir Aličković (vokal) iz Kaknja.

Podsjećamo, Lapsus bend je, nakon mnogobrojnih covera snimanih u Kalesiji sa kojima su osvojili publiku u regionu, polovinom prošle godine izbacio prvi singl pod nazivom “Kada voliš”, nakon čega kreće njihov vrtoglav uspon, kao i nastupi širom Europe, a naročito u gradovima Srbije gdje su najtraženiji bend u klubovima koje posjećuju mladi.
Na radio stanicama širom regiona njihove pjesme su među najtreženijima.
Proteklih mjeseci su izbacili nekoliko hitova sa kojima su osvojili region. “Hendikepiran” je pjesma koju možete svakodnevno čuti u skoro svakom ugostiteljskom objektu ili radio stanici, kao i pjesmu “Horoskop” (duet sa Cvijom), kao i zadnji hit “Lomi lomi”.

8.marta izlazi nova pjesma pod nazivom “Budala”, koja će biti njihova peta pjesma, koju publika već očekuje sa takvim nestpljenjem da je već sama najama o snimanju pjesme doživela rekordno šerovanje na društvenim mrežama.

lapsus BUDALO najava
(NKP.ba)

PODIJELI