PODIJELI

U cilju realizacije programa pod nazivom PEDAGOŠKE METODE RAZVOJA ZDRAVIH STILOVA ŽIVOTA KOD MLADIH – PREVENCIJA OD POJAVE UZIMANJA ALKOHOLA I DROGE“ Ekološki savez „Eko – Zeleni“ Tuzlanskog kantona reaspisuje

EKOLOŠKI NATJEČAJ za odabir najboljih LITERARNIH RADOVA o temi „DROGA JE NAJVEĆE ZLO“

Na natječaju mogu učestvovati učenici osnovnih i srednjih škola i studenti.

Natjećaj se raspisuje u cilju razvoja ekološkog odgoja i obrazovanja, te zdravstvenog razvoja mladih, a važno je i da se posveti pažnja očuvanju okoliša i zdravlja. Cilj je i da se razvije prevencija zaštite zdravlja mladih i da se dođe do saznanja šta mladi misle o negativnim
pojavama u društvu, odnosno o pojavi širenja toksikomanije među mladima.

Natječaj je otvoren do 16. 7. 2019.godine. Stručni žiri će pregledati sve prispjele radove i ocijeniti ih.

Svi učesnici natječaja, čiji radovi budu dostavljeni centralnoj komisiji za ocjenjivanje, dobit će diplomu za učešće i knjigu na poklon. Novčano će biti nagrađeno pet (5) najuspjelijih radova.

Za najbolje radove su obezbijeđene novčane nagrade i knjige:
-osvojeno prvo mjesto 100 KM
-osvojeno drugo mjesto 90 KM
-osvojeno treće mjesto 80 KM
-osvojeno četvrto mjesto 70 KM
-osvojeno peto mjesto 60 KM.

Radovi se mogu dostaviti poštom ili lično, u koverti, sa nazakom na koverti ZA EKOLOŠKI NATJEČAJ , na adresu JU BKC „Alij Izetbegović“, Trg šehida 11, 75260 Kalesija. Također, radove s emogu dostaviti i u elektronskoj formi na mail bkc.kalesija@bih.net.ba. U koverti napisati i podatke o sebi: ime i prezime, razred ili godina studija, naziv škole ili fakulteta, kontak telefon ili e-mail adresu.

Proglašenje najbolji radova bit će 18. jula, u BKC-u, kada će se održati centralna manifestacija i okrugli sto o istoj temi. Nagrađeni učenici i studenti će svoje radove čitati na cenrtralnoj manifestaciji. Također, radovi će biti izloženi na uvid javnosti i poslije objavljeni kao zbornik radova. Razultati natječaja bit će objavljeni i putem medija.

Za više informacija kontak osoba je Fahrudin Sinanović (061 291 994).

Tuzla, Predsjednik Saveza

08. 07. 2019. prof.dr.Muhamed Omerović

(NKP.ba)

PODIJELI