Maglajlija u dresu Katara: U nedjelju ćemo srušiti Francusku, idemo po zlato!

Maglajlija u dresu Katara: U nedjelju ćemo srušiti Francusku, idemo po zlato!

312
0
SHARE

eldar memisevic

 

Kada smo se plasirali na Svjetsko rukometno prvenstvo prošle godine, niko u našem timu nije mogao znati da ćemo igrati u završnici velikog takmičenja. Ali, bio je to naš san koji smo sanjali svi potajno, i koji se, eto, i ostvario – kaže Eldar Memišević, Bosanac u katarskom dresu, u ekskluzivnom razgovoru za bh. novinsku agenciju Patria (NAP).

Od samog početka velike rukometne smotre u Kataru Memišević je u prvom planu trenera Valera Rivere, no i sam je prije nekoliko mjeseci u intervjuu za Patriu priznao da bi i trener i igrači bili zadovoljni ako se na SP plasiraju među prvih šest selekcija. No, sada su im planovi sasvim drugačiji. Izbacivanjem Poljaka u petak navečer, izborili su finale, koje će igrati protiv velike Francuske.

– Idemo na zlato. Pokazali smo da imamo snagu. Dat ćemo sve od sebe da u nedjelju savladamo Francuze – kaže Memišević.

Ne krije da je sa velikim žarom pratio i igru Zmajeva u Kataru. Bio bi, kaže, sretan da su postigli bolji rezultat, no smatra kako su bh. rukometaši pokazali da se na njih svakako može računati i na budućim velikim takmičenjima.

– Da su imali samo malo više iskustva, ali i sreće, sigurno bi visoko dogurali. Naša zemlja ima dobru rukometnu ekipu, siguran sam da ćemo ih i dalje gledati na velikim takmičenjima – kaže Memišević, piše NAP.

(NKP.ba)