PODIJELI

Melisa Mehanović iz Tojšića, članica Golden Teama, okitila se sa dvije zlatne medalje na državnom prvenstvu u Sarajevu. Ona je minulog vikenda na prvenstvu BiH u Sarajevu odlukom sudaca pobijedila u finalu za starije kadetkinje i osvojila zlatnu medalju u kick boksu, disciplina K1.  Melisa je na istom takmičenju stigla i do drugog zlata. Ovoga puta do titule državne prvakinje stigla je u težoj kategoriji. 

Melisa Mehanović ima 14 godina, a kick boksom se bavi posljednje dvije godine, kao članica kluba Golden Team iz Kalesije. 

Pored titule dvostruke prvakinje BiH, bila je najuspješnija na Balkanskom prvenstvu 2017.godine u Tešnju i pobjednica Memorijalonog turnira Nešad Ramadani u Brčkom, u kadetskoj konukurenciji. Ove godine osvojila je i dvije srebrne medalje na međunarodnim takmičenjima, u kadetskoj i juniorskoj selekciji,  a 2017. godine proglašena je za najbolju pionirku općine Kalesija. 

S obzirom na dosadašnjem rezultate i relativno kratko vrijeme bavljenja kick boksom uvjereni smo da Melisa Mehanović ima još mnogo prostora za napredak i da će u budućnosti nastaviti za još boljim rezultatima na domaćoj ali i međunarodnoj sceni. 

(Radio Feral/ NKP.ba)

PODIJELI