PODIJELI

miljanovci1.marta 1992. godine mještani Miljanovaca kod Kalesije izašli su na referendum te rekli da žele nezavisnu državu BiH. No, u narednih nekoliko mjeseci mještani ove mjesne zajednice bi opet mogli izaći na referendum, ali onaj o izdvajanju iz Općine Kalesija.

Ovako formulisanu Inicijativu vijeću su uputili mještani Miljanovaca nezadovoljni dosadašnjim odnosom predstavnika vlasti u Kalesiji prema njima. Oni navode da se u Miljanovce već dugo ne ulažu sredstva za bilo kakve aktivnosti, te da se počelo i sa „otimanjem“ njihove zemlje koja se pripaja drugim mjesnim zajednicama.

Mještani u svojoj inicijativi navode i nedovršene projkte trotoara, vodovoda, kanalizacije te uređenja zgrade stare škole koja je devastirana. Svojim potpisima na inicijativi od predsjendika MZ Fuada Hasanovića je zatraženo da ih dalje zastupa u ovoj odluci, te da se do 17.maja donese odluka o referendumu o izdvajanju iz Kalesije, objavio je RTV Slon.

Prije nekoliko godina slično su tražili i mještani Tojšića koji su tražili pripajanje Tuzli, ali sve je ostalo samo na riječima. Nikada ništa zvanično nije pokrenuto.

 

(NKP kalesijski.com)

PODIJELI

1 komentar

Comments are closed.