Ministar Ramić sa načelnicima Efendićem i Memagićem posjetio povratnike u Sokocu

Ministar Ramić sa načelnicima Efendićem i Memagićem posjetio povratnike u Sokocu

444
0
SHARE

Danas je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio povratnike u opštini Sokolac. Pored ministra Ramića, posjeti su prisustvovali načelnici općine Novi Grad Semir Efendić i načelnik općine Olovo Džemal Memagić.

“Današnja posjeta treba da rezultira realizacijom određenih infrastrukturnih projekata, poslušali smo potrebe povratnika i svi su iskazali potrebu izgradnje putne komunikacije koja će povezati Olovo i povatnička mjesta u Sokocu. Prisustvo i dvojice načelnika, pogotovo dvojice uspješnih načelnika, nas raduje i želimo zajedno pomoći izgradnju puta i početi rješavati gorući problem u ovoj zajednici. Očekujemo odziv i drugih opština u kojima borave raseljene osobe iz ove povratničke zajednice.” -istakao je Ramić

U sklopu posjete, Ramić se sastao sa načelnikom opštine Sokolac Milovanom Bjelicom, te je obišao obnovljnu Selimija džamiju u mjestu Knežina koja se nalazi na listi za zaštitu nacionalnih spomenika BiH.

Također, na sastanku ministra Ramića i načelnika Memagića, dogovorena je realizacija infrastrukturnih projekata u općini Olovo koji su od značaja za povratnike i raseljene osobe u ovoj općini.

(NKP.ba)