Miralem Pjanić u Kalesiji: Juventusova “petica” uručena vjernim fanovima bh. asa

Miralem Pjanić u Kalesiji: Juventusova “petica” uručena vjernim fanovima bh. asa

1343
0
SHARE

U petak (24.novembra) u kalesijskom restoranu POLO je održano sijelo kojem je prisustvovao i Miralem Pjanić.
Ne, ne radi se o reprezentativcu BiH i asu Juventusa, nego njegov istoimeni rođak, hodža u džematu Rainci Gornji.

Međutim, povod okupljanja je bio upravo Mire, onaj “pravi”, playmaker torinskog Juventusa i reprezentacije BiH, jedan od najboljih igrača svijeta.

 Naime, nakon što je nedavno svojim vjernim navijačima iz Kalesije uručio dresove sa grbom BiH, ovoga puta su stigli dresovi najtrofejnijeg kluba iz Italije.
Crno-bijeli dres sa brojem 5 je okupio rodbinu i prijatelje. Iako mnogima od njih Juventus nije omiljeni klub, utakmice Juventusa se ne propuštaju, a dres sa brojem 5 iz Juventusovog “fan šopa” možda i izrodi posebnu ljubav kod onih mlađih.

Ovoga puta dresove iz Italije je donio Miretov suradnik, Miralem Nalić.
Preuzeo ih je a ko drugi nego Fahrudin Pjanić – Fare, u Kalesiji poznat kao jedan od najvatrenijih fanova Bayerna, ali i Miralema Pjanića.
Fare je upravo bio osoba koja je sa Miretom dogovorila cijelu priču, baš kao i organizaciju odlaska na utakmice reprezentacije proteklih godina, kada Mire poklanja veći broj ulaznica za navijače iz Kalesije.

  • “Mire je naša legenda. Mi ga pratimo od malihnogu, kada je dolazio ovdje kao dječak sitne građe, koji bi igrajući lopte sa nama pokazao da je ta igra za njega sasvim nešto posebno, a lopta kao sastavni dio njegovog tijela.
    Uslijedila je priča sa Metzom, Lyonom, Romom, a sad je u Juventusu. Ja bi ga volio vidjeti u dresu Bayerna, dok bi neki iz famelije najviše voljeli da obuče dres Reala. Ima tu još opcija, i uvijek o tome pričamo, a često upravo sa Miretom. I Juventus je ‘krema’, sami vrh fudbala.
    Ali, svi se slažemo da nam je Mire najdraži u dresu Bosne i Hercegovine.
    On se nama često zahvaljuje što smo mu podrška dugi niz godina, a i mi smo pokazali svoju ljubav prema njemu.
    Hvala mu i na ovim dresovima Juventusa” – govori Fare Pjanić.

Druženja popularnog “Team #MP10” nisu rijetkost, i česta su tokom godine.
Nažalost, naša reprezentacija nije izborila nastup na SP u Rusiji naredne godine, ali se utakmice reprezentacije, ali i Juventusa, redovno prate sa posebnom pažnjom.

(NKP.ba)