PODIJELI
  • Mladi napadač Mirel Ibrahimović (22) uskoro će postati novi član FK Sloboda, piše SportSport.ba

Ovaj 22-godišnji napadač koji je nekada nosio dres FK Tuzla Cityja, a stigao je na pregovore sa rukovodstvom tima sa Tušnja i uskoro bi trebao postati novi član Slobode.

Radi se o nekadašnjem mladom reprezentativcu BiH koji je igrao odlično u Prvoj ligi Federacije u dresu tadašnje Sloge Simin Han u čijem dresu je stigao i do reprezentacije.

Ibrahimović je ovaj klub napustio u januaru ove godine, a od tada je bez kluba. Ipak, sada je očigledno pronašao novi angažman što je za SportSport.ba potvrdio i prvi čovjek Slobode Senad Mujkanović.

“Istina je, dogovorili smo saradnju sa Ibrahimovićem na 2.5 godine. Uskoro će se i ozvaničiti. Želimo u narednim danima riješiti igračku križaljku”, izjavio je za SportSport.ba prvi čovjek Slobode Senad Mujkanović, pa dodao:

“Dovest ćemo još jednog štopera i jednog napadača i to je to. Desetak igrača ćemo poslati na posudbu”.

Igrajući za Slogu Ibrahimović je nastupio u 46 utakmica i postigao je 21 gol.

Podsjećamo, Mirel Ibrahimović je karijeru počeo u FK Bosna Kalesija, gdje jeo kao mlad igrač dobio šansu u prvoj ekipi. U juniorskim danima je nerijetko za vikend igrao dvije utakmice u dresu Bosne, jednu za juniorsku selekciju a drugu za seniorsku ekipu FK Bosna Kalesija.

 

(NKP.ba)

PODIJELI