PODIJELI

Saopćenje za javnost od Mirsada Selimovića prenosimo u cjelosti i bez izmjena…

  • Mirsad Selimović: SAOPĆENJE ZA JAVNOST
    SUD KAZNIO „Infoplus portal Kalesija“ I AKTERE LAŽNE KLEVETE

Imajući u vidu klevetu koja je u proteklom periodu osmišljena i napisana protiv mene od strane nekoliko niskomoralnih i korumpiranih građana općine Kalesija te odobravanje i nekritično objavljivanje na portalu „Infoplus Kalesija“ od strane urednika i vlasnika Rame Abidovića, bio sam primoran pokrenuti tužbu u cilju dokazivanja svoje nevinosti i istovremenog utvrđivanja loših namjera od strane loših građana.

U konačnici Općinski sud u Kalesiji je dana 04.02.2019.godine donio prvostepenu presudu gdje je aktere klevete optužio i kaznio sa novčanom kaznom i troškovima spora oko 3000 KM te obavezom objavljivanja presude na istom portalu.

Ono šte želim istaknuti jeste da tokom cijelog sudskog postupka nije utvrđena niti jedna osnovana činjenica koja bi opravdala klevetu osim namjere narušavanja časti i ugleda meni i mojoj porodici što u konačnici nije uspjelo.

Takođe tokom sudskog spora nije potkrepljen niti jedan dokaz da je tekst klevete pisao jedan od optuženih Ibran Vildić čije ime je potpisano na kraju teksta klevete zbog čega ga neću dalje teretiti za klevetu.
Urednik i vlasnik portala Ramo Abidović nije iznio niti jedan dokaz da je tekst klevete dobio od strane Ibrana Vildića. Naprotiv je sebe izložio potpunoj odgovornosti u cilju skrivanja počinioca i mail-adrese sa kojeg je dobio tekst klevete.

Obzirom na utvrđeno činjenično i argumentovano stanje jasno se može zaključiti da su neki od sudionika u ovom procesu zloupotrebljeni a neki dali lažne iskaze u cilju skrivanja pravih počinioca.

S tim u vezi želim informisati javnost da ću u cilju dokazivanja odgovornih za ovo loše djelo zajedno sa drugim oštećenim akterima u ovome slučaju pokrenuti krivičnu prijavu prema Tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv odgovornih osoba i to sada imenom i prezimenom, koje su dale lažne iskaze i onih koji su pisali i učestvovali u pisanju ove klevete a sve na osnovu do sada prikupljenih materijalnih dokaza i izjava koji će biti prezentirani Tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Mirsad Selimović
11.02.2019.godine.

(NKP.ba)

PODIJELI