Mladi košarkaši iz Kalesije dominantni u Lukavcu, ubjedljiva i ženska selekcija KK...

Mladi košarkaši iz Kalesije dominantni u Lukavcu, ubjedljiva i ženska selekcija KK Bosna

397
0
SHARE

Nakon što je KK Bosna Kalesija, u okviru prvog kola Regionalne košarkaške lige TK za mlade 2016/2017, upisao pobjede u kategorijama pionira, kadeta i juniora protiv vršnjaka iz Kladnja, proteklog vikenda su gostovali u Lukavcu.

Lukavac ove sezone nema juniorsku ekipu u Regionalnoj ligi, pa su svoje utakmice igrali pioniri i kadeti, a svoju utakmicu su igrale i djevojčice.

  • KK Lukavac – KK Bosna Kalesija
    PIONIRI > 16:40
    KADETI > 32:58
    DJEVOJČICE > 12:36

Pioniri su pokazali da će biti odlični u ovoj sezoni, iako je nekim igračima ovo prva sezona u ligi mladih.
Mladi košarkaši pokazuju veliku talenat, odličnom igrom u napadu i odbrani. Ubjedljivih 16:40 je svakako dokaz kvaliteta ove ekipe.
Najefikasniji su bili Atlagić sa 17 i Hamzić sa 9 poena.

Kadeti su također bili veoma ubjedljivi te slavili rezultatom 32:58.
Rezultat je to odlične timske igre, ali svakako da treba pomenuti najefikasnije pojedince; Elmir Hamzić (17 poena), Kemal Kulanić (10) i Mirnes Hodžić (9) i Emir Loznica (8).

kk-bosna-kalesija-djevojcice

Djevojčice su odigrale svoju prvi zvaničnu utakmicu, upisavši pobjedu rezultatom 12:36. Najefikasnije su bile sestre Belma i Elma Huremović.
KK Bosna Kalesija od ove sezone ima i žensku školu košarke, koja je pije svega rezultat odličmog rada u Sapni, a u narednom periodu se očekuje i veći broj djevojčica sa područja općine Kalesija.

  • > Iz Košarkaškog kluba BOSNA KALESIJA pozivaju sve dječake i djevojčice koji se žele baviti ovim sportom da mogu doći na treninge ovoga kluba svakim danom od 18.00 sati u fiskulturnoj sali MSŠ Kalesija.
    Više informacija se može dobiti od trenera; Jasmin Tupković (061/857-621) i Damir Beganović (061/870-136)

(NKP.ba)