PODIJELI

Danas, 31. jula 2018. godine, u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Kalesija organizovana je i uspješno sprovedena akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, Crveni križ općine Kalesija i Zavod za transfuziologiju UKC-a Tuzla, uspješno su sproveli akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja se realizovala danas, 31. jula 2018. godine, u vremenskom terminu od 9.00 do 12.00h.

Predstavnici Zavoda za transfuziologiju (Edin Nurković, Elza Majlović, Sabina Đulbić, Željko Rakić) predvođeni dr. Samrom Klapić su, prije darivanja krvi, obavili laboratorijsko testiranje i liječnički pregled. Pomoć stručnom timu Zavoda za transfuziologiju UKC-a Tuzla su pružili volonteri Crvenog križa općine Kalesija (Almira Omić i Jasmina Šehić).

Na današnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi odazvalo se 38 sugrađana/ki.

Ovim putem, u ime Mreže mladih Medžlisa IZ Kalesija, Crvenog križa općine Kalesija i Zavoda za transfuziologiju UKC-a Tuzla, zahvaljujemo se svima koji su se odazvali na današnju humanu akciju darivanja krvi, te su na taj način pomogli u liječenju bolesnih osoba.

MIZ Kalesija

(NKP.ba)

PODIJELI