PODIJELI

U organizaciji Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona u prostorijama MSŠ Kalesija u subotu (18.aprila 2015.) održano je Kantonalno takmičenje iz matematike za učenike srednjih škola sa područja TK.

 

Prof. Amir Mahmutović sa učenicima Međunarodne škole u Tuzli
Prof. Amir Mahmutović sa učenicima Međunarodne škole u Tuzli

Učešće je uzelo 28 škola, a najbolje rezultate su osvtvarili učenici Međunaredne srednje škole Tuzla, koji su su ostvarili najbolje rezultate u konkurenciji prvih, drugih i trećih razreda, dok u četvrtom razredu nisu imali predstavnika jer ova mlada škola još nema učenika četvrtog razreda, pa je u ovoj konkurenciji najbolja bila škola iz Gračanice.

Zanimljivo je reći da je učenike Međunaredne srednje škole iz Tuzle pripremao prof. Amir Mahmutović, koji u MSŠ Kalesija predaje nastavni predmet Informatika.

Domaćin takmičenja, MSŠ Kalesija, je dobio pohvale za organizaciju takmičenja.
Ipak, rezultati koje su ostvarili srednjoškolci iz Kalesije su bili ispod svih očekivanja, za šta odgovornost prije svega snose profesori koji ih (ni)su pripremali za ovo takmičenje.
Za razliku od učenika Međunarodne škole Tuzla, koji su za ovo takmičenje pripremani nekoliko mjeseci, bili smo uskraćeni za informaciju koliko su se pripremali učenici MSŠ Kalesija, jer je njihov profesor, Bećir Aljić,  već nakon preliminarnih rezultata napustio prostorije škole.
Kalesijci koji su predstavljali škole iz Tuzle su ostvarili daleko bolje rezultate nego učenici koji pohađaju kalesijsku školu.


Najuspješnim učenicima i njihovim nastavnicima su uručene diplome, a svim školama učesnicama su dodjeljenje zahvalnice ispred Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona.
Pet prvoplasiranih učenika u svim konkurencijama su izborili državno takmičenje koje će se održati narednog vikenda u Sarajevu.

— POGLEDAJTE KOMPLETNE REZULTATE
(Takmičenje iz Matematike, 18.april 2015. godine)

MATEMATIKA 2015. skole

1.RAZRED
MATEMATIKA 2015. REZULTATI 1. RAZRED1 MATEMATIKA 2015. REZULTATI 1. RAZRED22. RAZRED
MATEMATIKA 2015. REZULTATI 2. RAZRED1 MATEMATIKA 2015. REZULTATI 2. RAZRED23.RAZRRED
MATEMATIKA 2015. REZULTATI 3. RAZRED1 MATEMATIKA 2015. REZULTATI 3. RAZRED24. RAZRED
MATEMATIKA 2015. REZULTATI 4. RAZRED

.
(NKP.ba)

PODIJELI