Mujo Mujkić vratio Općinsko priznanje: Ne želi imati ništa sa Općinom u...

Mujo Mujkić vratio Općinsko priznanje: Ne želi imati ništa sa Općinom u dijelu gdje se pita aktuelna garnitura vlasti

2774
0
SHARE

U sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Dana općine Kalesija (23.maj) desile su se određene stvari koje su bacile sjenu na činjenicu da je Kalesija prije 30 godina, 23.maja, postala prvi oslobođeni grad od srpsko-četničkog agresora.
“Šarenijada” je počela na sjednici OV kada su se donijele odluke o Općinskim priznanjima, a na prijedlog načelnika i glasovima 2/3 vijećnika  za “Počasnog građanina” je proglašen Bakir Izetbegović. Nakon toga je uslijedilo ukrašavanje centra Kalesije, što je svakako potrebno, ali se stekao dojam da se sve radi kako bi se “počasnom građaninu” pokazala lažna slika ušminkane Kalesije. ”Počasni” se na kraju zbog drugih obaveza nije pojavio na svečanosti, ali je istog dana u kasnijim satima organizivana stranačka ceremonija iako se uručivala nagrada Općine!

Na Svečanoj akademiji povodom Dana općine (23.maj) nije se pojavio Nedžad Paloš, kojem je izglasano priznanje “Plaketa sa zlatnim grbom”, a da neće doći na ceremoniju Paloš je potvrdio i ranije, te je čak odbio potpisati i preuzeti poziv od strane općinkog kurira.

– Na sjednici Općinskog vijeća Kalesija održanoj par dana nakon Dana općine (utorak, 31.05.2022), vijećnik Mujo Mujkić je postavio vijećničko pitanje i problematizirao činjenicu da je aktuelna vlast srozala i obezvrijedila općinska priznanja.

Mujo Mujkić, vijećnik NIP-a, je u skladu sa tim donio svoje Općinsko priznanje (Plaketa sa zlatnim grbom) koje je dobio 2004.godine i predao ga, tačnije vratio, predsjedavajućem Općinkog vijeća.
Mujkić je istakao da ne želi imati nikakve veze sa Općinim u dijelu gdje se pita i odlučuje aktuelna garnitura SDA na vlasti.

  • Video pogledajte na linku OVDJE


. . .

(NKP.ba)