PODIJELI

Proteklih dana velike rasprave javnosti u Kalesiji je izazvalo održavanje “Koride, teferiča i konjskih trka” 09.07.2016. (subota) u Kalesiji Gornjoj.
Naime, veliki broj građana je osudio prije termin održavanja Koride, koji je odmah po završetku Bajrama, a naročito jer je za vrijeme “Marša mira” samo dva dana prije 11.jula, kolektivne dženaze u Potočarima i obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima.

VEZANE VIJESTI
Javna osuda: Korida u G.Kalesiji 9.jula, između Bajrama i godišnjice genocida u Srebrenici, je sramotna i uvredljiva (02.07.2016.)
Glas razuma: Nakon osude javnosti, Općina Kalesija zatražila otkazivanje “Koride” pred obilježavanje 11.jula (06.07.2016.)

Nakon oštrih rekacija javnosti, Mumin Pejzić je nakon razgovora sa općinskim načelnikom odlučio otkazati Koridu 09.07.2016, te održavanje iste zakazao za naredni vikend, 16.07.2016.

MUMIN PEJZIC saopcenje potpisSaopćenje organizatora Koride prenosimo u cjelosti i bez izmjena…

Mumin Pejzić
Živinice
061 131 849

MEDIJI

Ovim putem želim izraziti nezadovoljstvo zbog dovođeenja u vezu politike SDP, odnosno Foruma mladih SDP, sa događajem planirane koride u Gornjoj Kalesiji.
Istina je da sam razgovarao sa g. Ismetom Mešićem i da smo zajedno donijeli odluku da se održavanje planiranog teferiča i koride u Kalesiji Gornjoj odgodi za neki termin.

Pri određivanju termina za održavanjem ovoga skupa koji je usklađivan sa stalnim učesnicima i vlasnicima bikova koji se bore, nažalost i nenamjerno, došlo je do datuma koji je blizu 11. jula.
Prije bilo kakvih reagovanja, osuđivanja i prozivke od strane političke partije, u pribavljanju potrebnih odobrenja dobio sam signal od općine Kalesija da trebamo razgovarati o ovome. Na poziv g.Mešića sam se odmah odazvao i izrazio žaljenje zbog nesmotrenog gesta i dogovorili smo da 9.juli nije pravo vrijeme za ovaj događaj.

Stoga molim da se nesmotrenost koja je na vrijeme ispravljena ne politizira i koristi od strane nekih političkih partija kao sredstvo za ubiranje političkih poena.

Kalesija, 6.7.2016.

Mumin Pejzić

(NKP.ba)

PODIJELI