PODIJELI

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

Vijest o zlostavljanju djevojke i o tome kako joj je vehabija isjekao genitalije nije tačna, saopšteno je iz MUP-a TK.

Pogledajte vijest – Stravičan zločin u Dubnici kod Kalesije: Nasilnik djevojci isjekao genitalije i polomio noge

kalesiyaaa
Iz Službe za informisanje Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla potvrđeno je da se djevojka nalazi na liječenju na Klinici za psihijatriju. Međutim, zbog Zakona o zaštiti pacijenata nisu mogli dati informacije o njenom zdravstvenom stanju. Portparol MUP-a TK Izudin Šarić je rekao da je djevojka iz psihijatrijske klinike Sarajevo premještena na UKC u Tuzli sa posjekotinom na nozi i nije imala povrede o kojima je prvi pisao Dnevni Avaz, a poslije prenosili i ostali mediji, prenosi RTVTK.

— Građane su ovih dana zgražavali naslovi u novinama i na portalima poput: „Vehabija djevojci polomio noge i isjekao genitalije“. Iz MUP-a TK kantona tvrde da , ukoliko se uistinu desilo onako kako je u novinama opisano prema tvrdnjama nezvaničnih izvora, zlostavljač bi već bio u pritvoru. Sumnjivo je i to što se detalji ne podudaraju u svim izvještajima. Naprimjer, dok su pojedini mediji pisali da se stravičan zločin desio kod Zenice, drugi su pisali da se to desilo u Dubnici kod Kalesije. Također dok neki govore da je njena majka znala da je djevojka zlostavljana, drugi kažu da nije znala. Iz MUP-a Tuzlanskog kantona tvrde da zlostavljanje nije ni prijavljeno.

Dodali su da će o tom slučaju detaljnije izvijestiti javnost kada završe istragu. Ukazali su na potrebu za poštivanjem zakonskih odredbi koje se odnose na privatnost i zaštitu žrtava, s obzirom na to da su pojedini mediji objavljivali ime navodne žrtve, što je protivno novinarskoj etici.

(NKP kalesijski.com)

PODIJELI