Muriz Memić nakon presude: Mater svima, dokazat ćemo mi ko je Dženana...

Muriz Memić nakon presude: Mater svima, dokazat ćemo mi ko je Dženana ubio

616
0
SHARE

Nakon što je Sud Bosne i Hercegovine izrekao oslobađajuću presudu u slučaju “Zijad Mutap i drugi” u vezi sa slučajem smrti Dženana Memića, ispred Suda se medijima obratio Muriz Memić.

Na početku obraćanja, Memić je parafrazirao stihove Đorđa Balaševića.

“I neka se okuša hor torokuša, ja sam babin sin jedinac. Mater svima ko god i šta god pokuša. Još jednom, mater svima, ko god i šta god pokuša”, rekao je Memić.

Naglasio je kako se nije razočarao zbog ovakve presude.

“Nisam se razočarao, nije ovo prvi put da oslobađaju optužene. Znamo da je ‘Osmicu’ (Osman Mehmedagić op.a.) ekspresno oslobodio. Ovo je u jednu ruku namjerno urađeno Tužilaštvu BiH, jer su oni život dali da ovo dokažu. Hvala tužiocima, gospođi Gordani Tadić koja je otvorila istragu, Milanu Kajganiću. Mi idemo dalje. Žao mi je građana, sigurno nećemo stati”, poručio je Memić.

Također, imao je poruku za, kako je rekao, ilidžanske begove.

“Poruka ilidžanskim begovima i ratnim profiterima, doći ćemo po njih sigurno. Ne mogu ubiti da ne odgovaraju. Još je jak ovaj sistem, a samim tim i Branko Perić. Nisam klonuo, nisam se razočarao. Ovo je očekivano. Ide istraga dalje sigurno, a nećemo ni mi stati. Dokazat ćemo mi ko je Dženana ubio”, zaključio je Muriz Memić.

(NKP.ba)